Přesně pět let po smrti prvního muže, skladatele Karla Svobody (†68), Vendule osud zasadil další bolestnou ránu. Její manžel Patrik ji po dvouletém manželství opouští. Každý bydlí zvlášť a ve výchově syna Venduly Jakuba se pravidelně střídají. Jakub totiž Patrika bere jako svého tátu.

Svobodová nese odloučení velmi špatně. I když se na veřejnosti snaží tvářit usměvavě. Když však reflektory fotoaparátů a kamer zhasnou, lze z jejích očích vyčíst velký smutek. Svobodová se poprvé objevila na veřejné akci při příležitosti módní přehlídky návrhářky Moniky Bland, kde na sebe oblékla svatební šaty, které se původně měly vydražit pro její nadaci Kapka naděje.

Svobodové to ve svatebním a s kyticí moc slušelo
Autor: Foto: Jan Tůma

Nakonec se ale vydražila fotografie modelky Kateřiny Průšové za třicet tisíc. Dohromady s ostatními šeky, který se ten večer rozdaly, vybrala Vendula pro Kapku naděje 120 tisíc korun. Po dvouhodinové eskapádě, kdy byla po celou dobu Svobodová ve svatebním, se šla nakonec převléci.

Jak se v šatech Vendula v těžkém období, kdy prožívá rozchod s manželem, cítila? "Jako v každých jiných šatech, za tím není žádný osobní příběh, je to módní přehlídka," řekla Blesk.cz Svobodová. Když došlo na téma jejího svatebního dnu s manželem Patrikem a jak na něj vzpomíná dnes, nechtěla na tyto okamžiky Vendula ani pomyslet. Přeci jen je to pro ni nyní citlivé téma.

Video
Video se připravuje ...

Vendula Svobodová předváděla svatební šaty Jan Jedlička

"Na soukromé dotazy odpovídat nebudu," usekla rozrušená Svobodová rozhovor a prchala k autu skrývající se pod kapucí. Vendule tak zbyly jen oči pro pláč a starosti s přípravou galakoncertu pro Kapku naděje, který proběhne už tuto sobotu.

Fotogalerie
22 fotografií