Čerstvě zhublý herecký šéf představil letošní nominované na Ceny Thálie. Je mezi nimi například zpěvačka Monika Absolonová (34) a herec a pravděpodobný nový šéf pražského vinohradského divadla Tomáš Töpfer (61).

Kukura zářil štěstím

Největší radost z nominace měl ale slovenský sexsymbol Juraj Kukura (63). Herec přijel do Prahy se zpožděním, protože měl v Bratislavě důležitou schůzku se slovenským prezidentem. Slavnostní chvíli v pražském Národním divadle si ale herec nemohl nechat ujít. „Strašně mě to těší. Ani těm slovům chvály nemohu pořádně uvěřit, je to pocta,“ neskrýval radost Kukura.

Téměř stodevadesáticentimetrový krasavec se sametovým hlasem porotu uhranul v představení s názvem Kukura. Na jevišti pražského Činoherního klubu hraje sobeckého, stárnoucího muže, který je v jeho podání neodolatelný. Absolonová je nominovaná za roli Fanny v Funny Girl a Töpfer za postavu Higginse v My Fair Lady.

Letošní přímý přenos z Národního divadla 24. března režíruje pro Českou televizi po loňském úspěchu opět Ondřej Kepka. „Chystáme velkou změnu. Poprvé otevřeme celé jeviště, které má rozlohu jako hokejová plocha,“ prozradil Kepka.

Fotogalerie
4 fotografie