Lidový kuchař Jiří Babica se snaží divákům ukázat, že jde u nich doma vařit chutně i s nízkými náklady. A i když řada lidí jeho přístup nemusí, má i spoustu zastánců a stále si udržuje vysokou sledovanost.

Jak je to však s jeho údajným odchodem či dokonce vyhazovem z Novy? Pro Blesk.cz. Jiří Babica ochotně uvedl věci na pravou míru.

Situace ohledně jeho budoucnosti se sice jeví jako poměrně otevřená, sám upozorňuje, že stát se může vždy cokoliv, ale zároveň Babica zahání současné spekulace a pro Novu zatím točí dál. A nabídky od konkurence zatím neřeší, i když se v deníku Aha! objevily zvěsti, že se ho na svou stranu pokusí přetáhnout TV Barrandov. Na Nově však má stále platnou smlouvu - do června 2012.

Ať už se jejího prodloužení dočká a nebo ne, z televizních obrazovek by prý zmizet určitě neměl. Svůj pořad chce určitě zachovat. Kvůli lidem i vysoké sledovanosti.

Co je pravdy na tom, že chce Nova zrušit Váš pořad Babicovy dobroty?

"Nic o tom nevím. Podle mého je to nějaká bublina. Je to nafouklé, znáte to. Něco se tam sice řeší, ale to uvidíme, jak se to vyvine. Je to spíš ale otázka na tiskové oddělení na Nově. Já zatím Dobroty natáčím dál."

Dostal jste nabídky i od konkurenčních televizí?

"Na to mám manažera a ten nic neříkal. Ale novým příležitostem se nebráním."

Chtěl byste se tedy v natáčení pořadu o vaření věnovat i dále, že?

"Co se týče tady toho, tak určitě. Byla by škoda v tom nepokračovat, když to má velkou sledovanost. Navíc lidem rád ukazuju, jak se dá vařit."

Zaznamenal jste ve svém okolí nějaké ohlasy na vaší současnou situaci?

"Jo jo, lidi jdou po ulici, zastavují mě, děkujou mi. Pořad se jim líbí. A dostalo mě, že mě znají i malé děti. To je skoro až dojemný."

Fotogalerie
6 fotografií