Herečka a producentka Deana Jakubisková srazila loni v říjnu v pražské Krči na přechodu pro chodce dvaašedesátiletého muže.

I přes rychlý zásah záchranné služby muž na místě zemřel. Manželka slavného režiséra Juraje Jakubiska pár dnů po nehodě uvedla, že muže vůbec neviděla. Srazila ho vypůjčeným terénním mercedesem.

Alkohol v nehodě roli nehrál. Vše nasvědčuje tomu, že producentka nedala přednost chodci na přechodu.

"Budu to rozporovat. Teď to řeším s právníkem. Ještě jsem nebyla ani vypovídat. Na policii půjdu až nyní," reagovala v pondělí na informaci o obvinění v rozhovoru pro Blesk.cz Jakubisková s tím, že se ještě důkladně poradí s právníkem.

Produkovala film Bathory

Slovenská herečka Deana Horváthová-Jakubisková, která se narodila 11. března 1958, se od roku 1994 věnuje producentské činnosti; produkuje zejména filmy svého manžela. Rodačka z Banské Bystrice, která žije od roku 1994 v Praze, je též producentkou nejdražšího filmu v české historii nazvaného Bathory.

K jejím nejznámějším filmovým rolím patří Želmíra ve filmu Sedím na konári a je mi dobre, Nona v Lepšie je byť bohatý a zdravý ako chudobný a chorý nebo Verona v Nejasné zprávě o konci světa.

Fotogalerie
4 fotografie