"Do Prahy se jí moc nechce, a tak je teď v našem domě u Varů. Vyjede si ven, přesedne na elektrický vozík a je se psem hodiny na procházce," řekl sám moderátor nedávno v jednom rozhovoru. Jenže to ještě nevěděl, že se manželce, která na invalidním vozíku skončila v roce 1986 po dlouhé nemoci, život mimo hlavní město zalíbí natolik, že se ho rozhodne opustit natrvalo.

"Markéta se od Marka odstěhovala, žije teď trvale v jejich domě v Kolové u Karlových Varů. Praha jí k životu nevyhovovala, navíc byla často doma sama, protože Marek je zaneprázdněný prací," řekl deníku Aha! zdroj a dodal: "Snaží se jezdit každou volnou chvíli za ní. Cesta je ale dlouhá, takže spolu moc času nestráví, chtělo by to víc."

Podle Ebena však rozvod i přes odloučení na kilometry daleko nehrozí. "Když jste církevně oddáni a jste praktikující katolík, není to legrace. Manželský svazek je uzavřen opravdu na celý život. Pro mě je manželství svátost, za Markétu budu vždy bojovat," svěřil se odhodlán překonat všechny těžkosti.

Fotogalerie
7 fotografií