Kvůli špatnému fyzickému stavu se Forman nedostavil na pohřeb svého dlouholetého lamaráda Václava Havla. Formanova (79) absence překvapila, byli s exprezidentem přátelé již od raného mládí, kdy spolu studovali na prominentní škole v Poděbradech.

Deníku Aha! vysvětlila situaci Formanova manželka Martina(45): "Pozvání jsme dostali, ale manžel se ze zdravotních důvodů na cestování necítil,"

V rozhovoru uvedla, že Havlova smrt jejího muže zasáhla. Manželé se dozvěděli o jeho úmrtí s jednodenním skluzem a poslali květiny s kondolencí.

Do Prahy se Forman nepodíval ani o Vánocích. Jeho další návštěvu může Česká republika očekávat v únoru. U příležitosti jeho 80. narozenin se bude konat výstava plakátů filmů, které Forman režíroval nebo se na nich jinak podílel.

I tento návrat do Čech však bude záležet jen na zdravotním stavu. Degenerativní nemoc zraku mu neumožňuje natáčet nové filmy. Kvůli nedávnému zranění ruky se zase nemohl dostavit na pohřeb dobrého přítele. To potvrzuje rčení, že zdravý člověk má mnoho přání, nemocný jen jedno.

Fotogalerie
6 fotografií