Půvabná rodačka ze slovenského Martina nikdy netoužila být herečkou. Vždy byla plachá a herectví se rozhodla studovat jen proto, že jí šla dobře recitace. Když se v osmnácti letech dostala na Vysokou školu múzických umění v Bratislavě, zaujala hned v 1. ročníku. „Bojovala jsem s ostychem a uzavřeností. Každý víkend jsem se s pláčem vracela domů,“ říká představitelka princezny Pavlínky.

To však nevadilo režisérovi Zdeňku Zelenkovi, který ji obsadil do své nejslavnější pohádky. „V době, kdy jsme natáčeli, byla ještě studentkou. Pak ale odešla do Itálie,“ řekl Blesku známý režisér.

Do rodné země už nejezdí

Po tomto hereckém debutu si Barboru na počátku 2. ročníku vyhlédla italská produkce, která jí nabídla roli ve filmu Infiltrato. Herečka, která od mládí studovala jazyky, nabídku přijala a opustila školu i rodné Slovensko. Rázem se z ní stala skutečná hvězda. „Cítila jsem se jako princezna. Měla jsem řidiče, překladatelku, učitelku výslovnosti,“ vzpomíná herečka na první roky v Itálii, kde žije dodnes.

Za své herectví získala několik prestižních ocenění, a tak není žádným překvapením, že se již na Slovensko ani do Česka nevrací. „Vím, že získala několik cen za nekomerční filmy a že je tam velká hvězda. Ale v kontaktu nejsme a nic o ní nevím,“ uvedl režisér Zelenka. Paradoxem je, že ačkoli pohádka Nesmrtelná teta patřila dlouhá léta mezi stálice vánočních programů, letos ji žádná z televizí neuvedla.

Fotogalerie
3 fotografie