To Gott prohlásil i na kameru ve VIP zprávách, a proto na otázku Blesku reagoval jen stroze. „Na téma škola se nebudeme vyjadřovat,“ pravil, nicméně fakt, že Charlotte patří mezi vyvolených 36 přijatých dětí z 250, které přijímačky dělaly před měsícem, nepopřel.

Na PORG se děti totiž testují už třičtvrtě roku před začátkem školní docházky. Charlotte, která se narodila na »čarodějnice« 30. dubna, už tedy bude v září dávno šest let. PORG vede Václav Klaus mladší, prezidentův syn, a jde o školu základní s devítiletým vzděláním, na které navazuje čtyřleté gymnázium. Samozřejmě s česko-anglickou výukou. Na angličtinu u Charlotte Elly kladou rodiče důraz od dětství, společně se syny Leoše Mareše a režiséra Jiřího Adamce navštěvuje soukromou školku, kde se mluví pouze anglicky.

Malý Daniel Adamec s Charlotte dělal pohovor na PORG také, neměl ale tolik štěstí. Nevzali ho. Režisér se s tím ale netrápí. „Půjde na jinou školu, která bude aspoň blíž domova. Zkusili jsme to a nelitujeme. Spíš bychom si vyčítali, kdybychom to nezkusili,“ řekl Blesku Adamec.

Fotogalerie
10 fotografií