Dvě vyprodaná vystoupení měla proběhnout v době státního smutku. Michal David je ale z úcty k zesnulému exprezidentovi Havlovi zrušil. Zpěvák měl navíc naplánovaná vystoupení odehrát v Lucerně, která patřila právě zemřelému Havlovi.

Michal David poslal prostřednictvím SMS Blesku své osobní vysvětlení: "Oba koncerty v Lucerně jsou zrušeny. Vstupenky zůstávají v platnosti a náhradní termín koncertu včas oznámíme. Nedovedu si představit, že v v době národního smutku budu zpívat právě v Lucerně pana Havla: Nonstop, já chci žít nonstop," vysvětlil David.

Na vystoupení se prodalo již přes 7000 lístků. Megakoncertů se mělo účastnit mnoho celebrit a pěveckých hvězd. I s jejich odvoláním bude mít Michal David potíže, jak vysvětlil Blesku: "Je to pro naši produkci velmi těžké. Musel jsem odvolat Ricchi e poveri, kteří nejspíš nevrátí zálohu 15000 EUR, zrušit jejich letenky, které mi nikdo nezaplatí, a je spousta dalších problémů s koncerty spojených," dodal.

Televize Nova měla jeden z koncertů vysílat o Silvestru, a to v hlavním čase.  Jak se se zrušením vystoupení televize vypořádá, zatím není jasné.

Fotogalerie
7 fotografií