Důvody čistky jsou prý jasné. „V newsroomu zbytečně sedí čtyři moderátoři najednou. Dva vysílají a dva nedělají nic. To je nesmyslný přepych. Je totiž rozdíl platit měsíčně dva zaměstnance nebo čtyři,“ dozvěděl se Blesk. To, že Nova chce ušetřit, je zřejmě jedním z hlavních důvodů propouštění. Co se týče tří moderátorů, tak tam už se berou v potaz i jejich kvality, které jsou pro vedení Novy v jejich případě prý nedostačující.

Proč zrovna oni?

Michaela Ochotská všechny dráždí tím, že si řídí sama své výstupy v médiích, pózuje před fotoaparáty jako modelka a práce v televizi je prý to poslední, co ji zajímá. „Ochotská je ale především špatná moderátorka. To, co říká na obrazovce, jí nikdo nevěří. A je to logické, protože ona sama neví, co hlásí,“ míní dokonce zdroj z Novy o přitažlivé moderátorce.

Pavel Dumbrovský se prý zase až moc často hádá se šéfem zpravodajství a nepůsobí věrohodně. A Markéta Fialová? Ta je údajně všeobecně neoblíbená především proto, že z ní až moc vyzařuje, že má své ambice. „A to také není moc příjemné,“ dodal jeden z exreportérů. Podle informací Blesku Fialová dokonce už dostala nabídku z ČT od Petra Dvořáka.

Karel Voříšek tak potřetí osiří. Moderátor již musel oželet Nikol Lenertovou, Janu Adámkovou a teď i Fialovou. Cenami TýTý ověnčený Voříšek ale jistě hravě zvládne i čtvrtou partnerku.

Televize Nova sice propouštění přiznala, ale to, že by se mělo dotknout i hvězd z Televizních novin, popírá. „Tyto procesy jsou v současné době součástí fungování mediálních domů nejen v ČR, ale i v celé Evropě. V žádném případě se však nejedná o čtyřicet zaměstnanců, jejich počet je podstatně nižší. Tento proces se v žádném případě netýká televizní částí zpravodajství a publicistiky CET 21 a už vůbec ne moderátorů TV Nova. To je vyloženě nesmysl!“ řekl Blesku PR ředitel TV Nova Vladimír Mužík.

Fotogalerie
9 fotografií