A nejen to. Gotta Carreras vybídl, aby si zazpíval sólo v češtině. Gott zvolil Jsou svátky a osmitisícový dav fanoušků dostal do kolen. To Carrerasovi se tak nevedlo, byl totálně indisponován a v sobotu dopoledne dokonce zvažoval, že koncert zruší. „V Košicích jsem něco špatného snědl, celý pátek mi bylo ukrutně zle a teď se k tomu přidalo ještě nachlazení. Není mi vůbec dobře, ale vystoupení zrušit nemohu, to těm lidem v den koncertu přece nemohu udělat,“ řekl Carreras v sobotu Gottovi.

Gott je v cíli

Aréna proslulému tenorovi sice mohutně aplaudovala, bylo ale jasně znát, že José není ve své kůži. Po koncertě se ještě s Gottem setkal s první dámou Livií Klausovou a utíkal do postele. Ani pravého šampaňského, ani jednohubek s černým kaviárem se nedotkl.

Než se ale s Gottem rozloučil, stačil Slavíka, o kterém hovoří jako o svém velkém příteli, upozornit, že toto nebylo jejich poslední společné vystoupení. „Je to pro mě obrovská pocta, že mě, popového zpěváka, pozval na pódium tak slovutný operní pěvec. Zřejmě je to pro mě moje životní meta,“ řekl Blesku Gott.

Fotogalerie
5 fotografií