Každoroční horentní suma zahrnuje všechny náklady od přípravy kampaně, samotných castingů až po finálový večer. „Největší položku v rozpočtu tvoří přímý přenos slavnostního večera a následná after párty,“ vysvětlila Maláčová s tím, že volbou České Miss to nekončí.

Vyslat vítězky na mezinárodní soutěže krásy také není levná záležitost. „Licence se ročně pohybují v řádech statisíců korun,“ dodala. jediným příjmem soutěže krásy jsou peníze od sponzorů. Ačkoliv si na sebe Česká Miss jako jediná národní soutěž krásy dokáže vydělat a pokrýt náklady, podle Maláčové není žádný zlatým dolem. „Nevydělává tolik, abychom mohli říct, že jsme z toho všichni bezproblémově živi. Snažím se to dělat tak, abychom neprodělávali. Já ale rozhodně nejsem živa z příjmu České Miss,“ vysvětlila Maláčová. Má další výdělečné firmy.

Když v roce 2004 Michaela Maláčová zakládala Českou Miss, konkurenci dřívější Miss ČR, netušila, jak všechno dopadne a že její soutěž pohltí svou konkurenci. „Všechno jsem vymyslela na koleni a dělala to jen s pěti lidmi okolo,“ zavzpomínala Maláčová. Momentálně začal nový ročník České Miss 2012 a dokonce od čtvrtečního večera zná svých 14 finalistek, z nichž na jaře příštího roku vzejde nová královna krásy.

Účet za získání korunky krásy
Autor: Blesk

Dívkám jsme položili následující otázky

1. Čím jste chtěla být jako malá? 2. Kterou vlastnost na sobě máte ráda? 3. Kterou naopak nesnášíte? 4. Máte partnera? (Jak dlouho?)

Odpovědi na ně najedete v galerii, vždy pod fotkou zpovídané finalistky.

Fotogalerie
14 fotografií