Smrt si pro patriarchu rodu přišla v pondělí večer, po měsíční hospitalizaci v pražské nemocnici na Královských Vinohradech, kam byl převezen po nešťastné zlomenině krčku v noze. Lucii, která v tu dobu prožívala první šťastný den se synem, to rodina raději oznámila až s více než denním zpožděním.

Pro milovaného otce truchlí i Helena Vondráčková (64), která jej den před smrtí v nemocnici navštívila. „Selhalo mu srdíčko,“ pláče zpěvačka, pro kterou tím končí jedna životní etapa.

Lucce to měl říct manžel Tomáš

Osud si dokáže hodně pohrávat. Krásné zážitky mísí s těmi nejsmutnějšími. Jen pár hodin poté, co Lucie Vondráčková přivedla na svět svého prvního syna Matyáše a celá rodina se radovala, zemřel po měsíčním pobytu v nemocnici Lucčin dědeček Jiří. „Je to moc smutné,“ řekl Blesku zpěvaččin otec Jiří. „Těší mě jediná věc, že jsem ještě stačil říct tatínkovi tu krásnou novinu, že má pravnuka a teď přišla ta nešťastná zpráva, že táta s námi už není,“ dodal Vondráček.

Dceři Lucii hned nechtěl kazit její štěstí, takže jí to v první chvíli nevolal. „S ženou Hankou jsme se shodli, že nejlepší bude, když jí to v nějakou vhodnou dobu řekne její manžel Tomáš,“ řekl Vondráček.

Po svém smutek prožívá i Helena Vondráčková, kterou do její vily přijela konejšit i sestra Zdena, Vondráčkova nevlastní dcera. „Ještě den před smrtí jsem za ním byla v nemocnici, věřila jsem, že to zvládne,“ plakala v úterý Vondráčková do telefonu. Bude to konec dlouhé rodinné rozepře, kterou mezi sebou sourozenci Helena a Jiří mladší vedou? „Tátu jsem milovala a bude mi moc chybět,“ dodává Helena.

Fotogalerie
9 fotografií