Petr Horníček a Zdeněk Moravec, kteří si nechávají říkat Dae Men, vešli ve známost díky primácké show Česko Slovensko má Talent. Jejich silová akrobacie zaujala tisíce lidí a proto nebylo překvapením, že dostali nejednu nabídku k tomu ukázat svá vypracovaná těla tak, jak je příroda stvořila.

„To by nám musel někdo zaplatit aspoň půl milionu. A i tak bychom o tom dlouze přemýšleli,“ uvedl člen managementu dvojice. Ve čtvrtek 1. prosince ale spatří světlo světa kalendář, v němž se právě Dae Men ukazují nazí a Blesk jako první dostal exkluzivní ochutnávku z focení.

„Daemeni jsou pro nás, obyčejné smrtelníky, symbolem síly a skvělých výkonů. Prostě dělají neuvěřitelné věci. Delfíni také dělají neuvěřitelné věci,“ řekl Blesku tvůrce kalendáře Delfinoterapie Olda Bureš. Jemu se jako prvnímu podařilo siláckou dvojici přesvědčit k tomu, aby svá jména spojili s dobročinným projektem. „Zdeněk Moravec je free-diver, takže je zvyklý se potápět i do velké hloubky a byl evidentně ve svém živlu. Myslím, že delfíni si hodně užili fakt, že mají v bazénu někoho takhle fyzicky zdatného, s kým si mohou hrát,“ popsal Bureš focení, které probíhalo v tureckém delfináriu.

Delfinoterapie pomáhá zneužívaným dětem a klientům postiženým autismem. Výtěžek z prodeje kalendáře by měl pomoci financovat tento projekt i pro děti z dětských domovů.

Fotogalerie
6 fotografií