Před pár dny Jitka oslnila ve stříbrné róbě, ve které její bříško hezky vyniklo, ale vypadá to, že se vrátila do starých kolejí. Na křest knihy Borůvky od Báry Nesvadbové přišla v pro ni typickém těhotenském mundúru - černých minišatech a volném svetru.

Vzhledem k tomu, že černá barva zeštíhluje, skoro to vypadá, že se herečka snaží zakulacující se postavu skrývat. "Vypadám jak velryba," prohlásila nedávno Jitka, která za dva měsíce porodí holčičku. To ale není pravda. Těhotenství a manželství s tanečníkem Petrem Čadkem (32) jí prospívá, moc jí to sluší. Měla by nosit barevné oblečení a dávat svůj požehnaný stav všem na odiv.

Fotogalerie
11 fotografií

Za kmotry své knižní novinky si Barbara kromě Jitky Čvančarové vybrala i herečku Terezu Brodskou, galeristku Olgu Dvořak a Itala v kuchyni Emanuela Ridiho. „Zprvu jsem se zdráhala fejetony vydávat, není to pro mne 'pořádná' knížka, jako třeba román. Předešlé fejetony z Brusinek čtenářky hodně bavily a na každém čtení mne do nich vysloveně nutí. Zřejmě mé fejetony nejsou tak smutné, jako mé knížky. Borůvky jsou sarkastická zamyšlení nad soužitím ženy a muže, nad mateřstvím a stárnutím. Jasně, že po Brusinkách mohly přijít třeba Jablka, ale jedná se o krátké literární útvary, tak jsem radši volila ovoce malé,“ říká ke své novince Barbara Nesvadbová.

Knižní novinka Barbary Nesvadbové má podtitul Muži jsou skvělý doplněk. „Muži jako doplněk? No myslím, že se s nimi jako s doplňkem žije lépe, než jako se středobodem světa,“ vysvětluje autorka Barbara Nesvadbová.

„Borůvkám přeji, ať se jich 'spořádá' co nejvíc a ať čtenářům chutnají tak báječně jako mně! A Báře přeji, ať jí nikdy neopustí její vražedná kombinace talentu, píle, vtipu, chytrosti, krásy a spisovatelského umu,“ přeje autorce i knížce jedna z jejich kmotrů herečka Tereza Brodská.