Nemocný Matyášek ale v té době už u televize dávno neseděl. I když to tátovi slíbil, přece jen nevydržel zůstat tak dlouho vzhůru. Právě kvůli těžké cukrovce se musí hodně šetřit a spát chodí mezi sedmou hodinou a půl osmou. „Pepa si v sobotu Matýska vzal, byli spolu na procházce, povídali si o Slavících a o muzice,“ prozradila Blesku Vojtkova exmanželka Libuška (30).

I ona prožívá moc těžké časy. „Když malému na jaře zjistili cukrovku 2. typu, byl to pro nás šok, strašná rána. Nikdo v rodině tuto nemoc neměl. Nechápali jsme, proč právě Matýsek,“ postěžovala si tanečnice. Cukrovka u malého propukla ve velkém rozsahu.

Měl stále obrovskou žízeň a brzy se unavil, proto s ním rodiče navštívili lékaře. Diagnóza byla neúprosná. „Musíme mu píchat inzulin čtyřikrát denně. Zpočátku to bylo hodně složité, malý injekce nechtěl, bránil se. Pepa mi pomáhal, co mohl,“ dodala ještě Libuška.

A jak se pere se synovou nemocí dalším Slavíkem ověnčený rocker Vojtek? „Copak já! Všechno to leží na Libušce, zeptejte se jí,“ řekl s uznáním.

Fotogalerie
7 fotografií