Tři oříšky pro Popelku z roku 1973 byly pro Šafránkovou darem i prokletím. A nejen doma, ale i v Německu, kde je pohádka díky východoněmecké koprodukci známá stejně jako u nás. S tím musí Šafránková, jejíž fotografie byla zneužita k podpoře prodeje německých cukrovinek, bojovat.

„Vůbec jsem o tom nevěděla. Je opravdu neuvěřitelné, jak vynalézavost některých podnikatelů nezná mezí,“ postěžovala si Blesku Šafránková. Její fotka v kostýmu Popelky se totiž objevuje na několika výrobcích.

Pro Šafránkovou to není poprvé, co ji někdo takto zneužil. V roce 2009 jisté vydavatelství umístilo stejný obrázek na přebal knihy i na billboardy. „Mám z toho psychickou újmu, když se na ně musím denně dívat,“ tvrdila tehdy a vše dala k soudu. Firma jí nabídla kompenzaci 150 000 Kč. Herečka odmítla a požadovala dvojnásobek. „K soudu nedošlo, s paní Šafránkovou jsme se domluvili,“ řekla Blesku manažerka vydavatelství Eva Kaiserová.

Pokud by se Šafránková i tentokrát obrátila na soud, asi uspěje. Jde o mnohem větší poškození jejího jména. „Hodnota takové reklamy je odhadována na dva a půl milionu,“ myslí si marketingoví odborníci.

Fotogalerie
6 fotografií