Z kolegů dorazila Jaroslava Obermaierová (65), Miluše Bittnerová a Otmar Brancuzský. A hojně zastoupeny byly rodiny novopečených manželů.

Blesk zjistil, že Monika není v rodině zdaleka první, kdo si vzal za muže slavného herce. Její teta Alena byla ženou Karla Augusty (†62). „Strýček byl moc fajn člověk. Byla s ním zábava, měl smysl pro humor, byl vtipný,“ zavzpomínala Monika. „Například právě on mě v dětství naučil plavat,“ dodala. Je to už třináct let, co oblíbený herec, známý hlavně z komedií ...a zase ta Lucie a Kamarád do deště, zemřel.

„S bratranci Jirkou a Karlem a s tetou Alenkou se vídáme pořád, jsme soudržná rodina, která drží za každých okolností při sobě,“ ujistila Monika Navrátilová. Místo krájení svatebního dortu si hosté se zájmem četli z obtahů vydání Blesku na příští den, kde byly články o Navrátilově svatbě. Tradiční dort s figurkami ženicha a nevěsty stejně Oldřich a Monika neměli. Místo toho trůnil na stole dort ze šunky a jahod ve tvaru srdce.

Zpívala Menšíkova dcera

Ani hudba nebyla tradiční. K tanci a poslechu svatebčanům skoro až do rána hrála ve stylu hard tramp skupina Totem’s. Řídí ji muzikant Vlastimil Třešňák, který ale v pátek večer chyběl, protože leží doma s těžkou virózou. Jeho životní partnerka Martina, dcera herce Vladimíra Menšíka (†59), ale jako Navrátilova kamarádka zazpívat přišla.

V první části večera ještě Oldřich Navrátil asi hodinu trpěl v obleku a kravatě. Brzy se ale vytratil, a když se po chvilce vrátil, měl už na sobě své oblíbené kraťasy a triko. „Svatbou se nic nemění,“ ujistil s úsměvem.

Fotogalerie
10 fotografií