Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jak si žije multimilionářka Šárka Grossová

Autor: Eva Pospíšilová, evakk - 
13. listopadu 2011
05:00

Vlastní nemovitosti za miliony, vozí se luxusními vozy. Jak ale jinak žije Šárka Grossová (42), jejíž muž závratně zbohatl na pochybném obchodu s akciemi? Co dělá celé dny? Žádná práce, zato ji Blesk zastihl v restauraci na sushi, na kávičce a na procházce. Otázkou je tak snad už jen obsah její igelitové tašky. Že by další pochybné miliony? Už za vlády jejího muže se přece říkalo, že se peníze nosí v igelitkách.

Své finanční prostředky ale Šárka Grossová asi neřeší. „Zní to povrchně, ale nesmíte za pojmem peníze vidět jen ty papírky,“ nechala se v minulosti slyšet v jednom z rozhovorů. A proto si tak nyní díky »šikovnosti« svého muže zřejmě může žít život vydržované paničky. Zatímco Stanislav Gross jezdí do své advokátní kanceláře v devět hodin ráno, Grossová barrandovský byt opouští až kolem desáté hodiny. Nikoli už ovšem v audi, kterou preferovala před lety, ale v jeepu za nejméně milion korun.

To, kdy a za kolik si bývalá provozní z parlamentní restaurace nové auto pořídila, není jisté. Grossová nechala dotaz Blesku bez odpovědi.

Grossová, která proslula jako dealerka u firmy Amway, má dodnes živnostenský list mimo jiné na poradenskou a konzultační činnost. Je také předsedkyní správní rady nadačního fondu Diamant dětem. Přes den se ale, jak ukazuje fotoreportáž Blesku, rozhodně neudře.

Průšvihy vyučeného strojvůdce Standy

Stanislav Gross (42) skončil v roce 2005 ve vysoké politice kvůli tomu, že neuměl ani vysvětlit, kde vzal směšný milion na barrandovský byt. Dnes už by s tím asi problém neměl, i když své současné jmění získal zvláštním způsobem. Vydělal více než 100 milionů na akciích energetické firmy, jejichž hodnota se pětinásobně zvýšila, těsně než je prodal. Přitom podle analytiků hodnota firmy Moravia Energo, kterou spoluvlastnil, takhle závratně nevzrostla. Možná i proto tento Grossův »křišťálově čistý« obchod vyšetřovala protikorupční policie. Případ však odložila.

Teď má Gross další problém. Kvůli švýcarskému šetření obří provize za prodej mosteckých dolů, jež skončila na účtech lidí blízkých expremiérovi a v jím založené nadaci, se jej teď začínají zříkat politici ČSSD. Už nevěří, že zbohatl čestně.

sakra ( 14. listopadu 2011 13:46 )

To je zlodějská dvojka. Miloš Zeman toho neumětela prosazoval jako svého prince.

roman400 ( 14. listopadu 2011 13:36 )

vypadá na 65

husqarnowicz ( 14. listopadu 2011 07:26 )

Té že je čtyřicetdva let? Vždyť vypadá jako z reklamy na rakve. Nebo jako vysloužilá bordelmamá. Ale to ona vlastně je.

jeskynkam ( 13. listopadu 2011 21:31 )

Fuj, ať shoří v pekle!!!

diskutujici ( 13. listopadu 2011 19:39 )

Slamu couhajici z bot penize nezachrani.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa