Jonáš vystoupil se svou kapelou Ray Band na charitativní akci nadace La Sophia v pražské Lucerně. V hledišti mu kromě jeho fanynek tleskala i celá rodina. Pyšný otec Janek, maminka Zuzana a sestra Ester.

Jonáš, kterému v šestnácti letech vyšla první kniha komiksových příběhů nelétavého hrdiny Kiwiho, je rockerem každým coulem. Ve své první kapele hrál už na základní škole a kytaru by na delší dobu nikdy neopustil.

"Jakmile jedu někam na dýl, než na dva dny, beru si ji sebou. Od dětství jsem slyšel její brnkání a chybělo by mi to", říká sexy namakaný muzikant, který pomoc svého otce, hudebního matadora Janka Ledeckého, ani nepotřebuje. "Tátu respektuju a jeho hudbu taky. Samozřejmě jsem rád, když mi poradí, ale tlačit se nenechávám," dodává.

Kapela se netají přívlastkem "garážového bandu", odmítají vymazlené zvuky syntezátorů. Jonáš, který je autorem hudby i textů, svou kapelu líčí následovně: "Děláme hudbu podle starých receptur. Každý z kapely je na tom hlasově tak dobře, že by z fleku mohl zpívat sólově. Proto si můžeme dovolit i takový luxus, jakým jsou třeba trojhlasy. A to může dneska říct málokterá kapela".

Fotogalerie
4 fotografie