Ano, je to tak, moderátoři rádia Evropa 2 se pro jeden měsíc stali vousatými a svůj netradiční vzhled dokonce nechali zvěčnit. Stalo se tak v rámci podpory akce Movember. Projekt si klade za cíl šířit povědomí v boji proti rakovině prostaty a knír je jejím symbolem.

Autor: 
Důvod této symboliky spočívá v názvu kampaně, která se skládá ze slangového slova „mo“ jako „moustache“, což je anglicky knír a „november“, tedy listopad, kdy se akce realizuje.

Jak si na své kníry moderátoři zvykli? „Kvůli natáčení, které poběží až v lednu si nemůžu vousy nechat narůst reálně a tak v rádiu během listopadu vysílám s knírem, který je jen nalepený a hrozně lechtá, “ hodnotí svou novou image Pavel Cejnar a Libor Bouček dodává: „Knír pěstuji již rok a jsem rád, že v listopadu to s ním ještě můžu oslavit. Kéž by se díky knírům více lidí dovědělo o rakovině prostaty. Kníry vpřed.“

Pro krásnou Ivu Vavřínovou to teprve musela být změna: „Díky Movemberu jsem zažila pocit, který mě jako ženu určitě, tedy doufám, v reálu nikdy nepotká. Upřímně, i kdybych dělala cokoliv,  v životě bych takový knír na svojí tváři nevypěstovala. Nasadit si Dálího knír byla prostě pecka a navíc jsme pomohli upozornit na důležitou věc – vždyť zdraví je to nejcennější co máme.“

Sympatizanti projektu si během celého měsíce pěstují zajímavé variace na téma knír a šíří takto efektivně informovanost o závažnosti této choroby, učiní z ní veřejně diskutované téma a upozorní na důležitost prevence.

Zároveň se vybírají prostředky na podporu globálního výzkumu rakoviny prostaty. Mnoho českých celebrit podpoří i letos charitativní projekt, který se jako jeden z mála zabývá mužským zdravím. Přijdete se k nim!

Více na www.evropa2.cz