Rakovinu plic Michalu Zelenkovi diagnostikovali letos v létě. Pro rodinu to byl šok. Petra Janů pak manželovu nemoc dlouho tajila. „Michal je v pořádku a pracuje,“ tvrdila zpěvačka Blesku, když už se Zelenka podroboval v nemocnici chemoterapiím. I sám Michal odmítal o rakovině mluvit. Tvářil se jakoby nic.

„Klidně za mnou přijďte, promluvíme si, jsem v kanceláři,“ řekl do telefonu. Známý producent a promotér neslevil ze svého pracovního programu. Zrovna nedávno vedl jako předseda Asociace provozovatelů soukromého vysílání školení.

„Energie má Michal dost, ale někdy ho chytne strašný záchvat kašle a pak je s mluvením konec. Říkal, že mu kromě plic našli také něco v krku,“ sdělil Blesku jeden z účastníků školení. On sám by prý tak statečný jako manžel Petry Janů určitě nebyl.

Michal Zelenka je dalším kuřákem, který doplatil na svou vášeň. S rakovinou plic neúspěšně bojovali už herci Michal Dočolomanský (†66), Miroslav Moravec (†70), Josef Vinklář (†77), Erik Pardus (†54), Věra Galatíková (†69) nebo Boris Rösner (†55).

Fotogalerie
5 fotografií