Deníku Aha! se podařilo získat vyjádření herce Jana Kačera."Je možné, že jsme nezaplatili zdravotní pojištění. Ale mé ženě kvůli tomu už tři čtvrtě roku strhávají tři tisíce korun z platu," postěžoval si Jan Kačer.

Zdá se, že jeden z herců opravdu zapomněl zaplatit pravidelnou pojistku. "V tuto chvíli jsou oba důchodci a platí za ně pojištění stát, k případu ale mohlo dojít v minulosti, pak začala narůstat penále a ve finále byl podán návrh na exekuci," řekla Aha! Šárka Korandová z tiskového oddělení VZP.

Exekuce byla uvalena na chalupu v jihočeské Bechyni, chatku v Bečici nad Lužnicí a vilku v pražských Hlubočepech, kde dvojice žije. Všechny nemovitosti jsou psány na Ninu Divíškovou.

"Proč nám ten exekutor neřekl, že nám obstaví majetek?" nemůže pochopit Kačer, který je nepříjemnou situací velmi zaskočen. Před pár měsíci ze starostí dokonce onemocněl.

Jeho manželka Nina Divíšková zase tvrdě pracuje, aby na své a manželovy dluhy vydělala peníze. Místo, aby si oba herci užívali zasloužený klid v důchodu, strachují se teď na stará kolena o střechu nad hlavou.

Fotogalerie
10 fotografií