„Pracuju 12 až 14 hodin denně, odpočívám jen v neděli. To jdeme s Markétou na oběd a na návštěvu,“ řekl zakladatel Divadla Semafor v pražské botanické zahradě v Troji. Přišel sem v rámci projektu Kořeny.

Jiří Suchý se s lopatou skamarádil jen na chvilku. Raději prý bude pokračovat v psaní nové hry. Manželka Markéta je o 46 let mladší než Suchý osobností zasadit strom z čeledi ořešákovitých.

„Když jsem byl mlád, dělal jsem na zahradě dost. S první ženou jsme dostali na starost zanedbanou ovocnou zahradu a udělali jsme z ní nakonec zahradu okrasnou,“ pochlubil se Suchý. Nyní se už o žádnou zahradu nestará, ale má prý doma spoustu květin, o něž pečuje.

Zbytek času věnuje divadlu a prý po hře Hodiny jdou pozpátku, kterou napsal k letošnímu 52. výročí Semaforu, chystá už další projekt. Osm křížků by mu nikdo nehádal. Herec, zpěvák a principál stále sám řídí auto.

„Já jsem raději za volantem, protože když sedím jako spolujezdec, jsem nervózní a snažím se občas brzdit,“ vysvětlil Suchý, proč brázdí kvůli vystoupením republiku i ve vysokém věku jako řidič.

Fotogalerie
5 fotografií