Hvězdnou kariéru téhle české supermodelky málem ukončilo tragické neštěstí, které se odehrálo v prosinci roku 2004. Na druhý svátek vánoční se stala obětí tsunami, která spláchla thajské pobřeží. Osm hodin byla doslova přilepená na palmovém stromě, zatímco smrtící vlny okolo ní všechno ničily.

První zprávy o ní zněly strašlivě - doktoři tvrdili, že praděpodobně nebude už nikdy chodit. To ovšem nebyl konec otřesných novinek, během zemětřesení v Jihovýchodní Asii zemřel její snoubenec Simon Atlee. Po této zkušenosti založila nadaci Happy Hearts (Šťastná srdce), která vybírá peníze pro oblasti zničené živelnými pohromami.

Nyní, plně zotavená řekla britskému deníku Daily Mail: "Věci se dějí z nějakého důvodu. Musíte se rozhodnout jít dál a udělat svůj život lepším." Jejím nynějším partnerem je Jamie Belman a mezi její bývalé patří takové hvězdy jako Sean Penn nebo James Blunt.

Jak se dovolená změnila v peklo

"Byla jsem s mužem, kterého jsem milovala a zrovna jsme se vrátili z překrásné procházky po pláži. Byl den po Vánocích, právě jsme balili a chystali se na odlet z úchvatné dovolené v Thajsku. Všechno bylo dokonalé. Jen moře vypadlo zvláštně, bylo hodně daleko od pláže. Nevypadalo to ale ani zdaleka jako předzvěst toho, co mělo přijít. Zaslechla jsem výkřiky z pláže, tak jsem se šla podívat z okna a přede mnou byla stěna z vody, ta proletěla naším bungalovem," vzpomínala Petra.

"Všude byla jen černá voda a sklo. Naposledy jsem Simona zahlédla na střeše, pomyslela jsem si, že je lepší plavec než já a určitě bude v pořádku. Slyšela jsem jak křičí moje jméno, i já křičela to jeho. Najednou jsem se ocitla na suchu, přilepená na střeše a neviděla jsem nic, jen vodu," popisovala modelka.

"Po tom, co udeřila první vlny, přišla hned druhá. Ta mě zase strhla do vody a já věděla, že můj život se blíží ke konci. Byla to vlastně chvíle naprostého blaha. Neměla jsem vůbec žádné obavy, přijala jsem situaci takovou, jaká byla. Obklopil mě mír a pocit beztíže. Pak voda zmizela stejně rychle, jako se objevila. Otevřela jsem oči a nade mnou byla blankytně modrá obloha. Ve zlomku vteřiny můj mozek přepnul na režim přežití a já musela najít něco, čeho se budu moci držet. Chytila jsem se stromu a u něj strávila následujících 8 hodin, napůl v bezvědomí," svěřila se kráska.

"Byla jsem v naprosté agónii a každou chvíli jsem omdlévala. Pokoušela jsem se soustředit. Nejstrašnější byl ten křik malých dětí okolo mě, já se ale nemohla ani pohnout, abych některému z nich pomohla. Zlomila jsem si totiž pánev a tak jsem mohla hýbat jen rukama. Vždycky když voda ubyla, křičela jsem bolestí a vždy, když se hladina zvýšila, ulevilo se mi. Pak jsem spatřila kraba, vytáhla jsem ho a přitiskla ke stromu. Dávala jsem na něj pozor, chránila ho, mluvila na něj. Chtěla jsem vědět, že jsem schopná někoho zachránit. Zní to divně, ale zůstala jsem díky tomu klidná," uzavřela Němcová.

Fotogalerie
5 fotografií