„Své menu připraví Pierre Richard na pondělí 7. listopadu tak, aby se co nejlépe hodila k jeho vínům, a po večeři pak sám povede řízenou degustací těchto svých vín,“ říká dovozce Richardových vín Martin Kopecký.

První návrhy a objednávka surovin napovídají, že menu by mohlo obsahovat mušle svatého Jakuba na petrželovém pyré s citronovo-zázvorovou omáčkou, zadělávané telecí karé s černým lanýžem nebo rybízovou dřeň s lehkým kávovým krémem.

Nové víno, které francouzský herec premiérově představí v České republice, se jmenuje Noces d´Argent ( Stříbrná svatba ), jde o červené, a je to řada, která vznikla na počest výročí Richardovy svatby se svou ženou.

Pierre Richard na svém vinařství
Autor: archiv PR Agency

Produkci svého vinařství Château bel Evêque představí nejen odborníkům, ale i svým fanouškům a divákům. V úterý 8. listopadu dopoledne je v plánu setkání s širokou v Cafe Rozmar, kterou provozuje obecně prospěšná společnost Rozmarýna. Odtud si mohou zájemci odnést podpis Pierra Richarda přímo na etiketě lahve s jeho vínem. V 17.00 pak zasedne jako předseda poroty u Symfonie vín a sýrů v prostorách Novoměstské radnice, kde na závěr proběhne prezentace a degustace vín Pierra Richarda.