Fotograf Jakub Ludvík pracoval na několika kalendářích najednou. Před objektivem mu na Seychelských ostrovech sedm dní pózovala Miss ČR 2009 Aneta Vignerová (23). „Zcela nahou ji ale neuvidíte. Vždy jí intimní partie ledabyle něco přikryje a hlavním motivem jsou kosočtverce,“ usmívá se fotograf, který připravil i kalendář Michala Davida. Protože je Ludvík velký fanoušek fotbalu, fotografoval také fotbalisty FC Bohemians 1905, kterým dělaly společnost svůdné modelky.

Moderátorka Gábina Partyšová: Manžel říká, že jsem sexy

Nabídku na focení Gábina Partyšová (33) dostala během dovolené na Floridě a neváhala ani vteřinu. „Jen jsem přemýšlela, zda budu za bílou či černou labuť, která nakonec vyhrála. Na fotky slyším jen pozitivní ohlasy. I manželovi se líbí, říká, že jsou sexy.“ Ze začátku se mezi focením zakrývala. „Později už mi ani nepřišlo, že kolem mě stojí další lidé a já jsem polonahá.“ Gábina Partyšová dodává, že v kalendáři hotelu Morris, pro který pózovalo dalších 11 dam, by ráda obsadila měsíc červen, v němž se narodila. Výsledné fotografie těší nejen modárátorku nebo fotografa Daniela Zahrádku. Následně z nich budou mít prospěch i kluci a holky z dětských domovů v Mariánských Lázních a České Lípě.

Fotogalerie
24 fotografií

Herečka Jitka Čvančarová: Když pouhý dotek bolí

Herec Jan Potměšil na vozíku se zubatými koly, zpěvák Jiří Korn s pichlavým cylindrem, moderátor Marek Eben s plaveckým kruhem omotaným ostnatým drátem nebo herečka Jitka Čvančarová choulící se za kytarou s ostny. Tyto a další snímky se objeví v charitativním kalendáři 12plus12, který Jitka Čvančarová už podruhé produkovala pro sdružení DebRa. To pomáhá lidem s nemocí motýlích křídel, což je vzácné a vrozené onemocnění kůže. A bolestivé – každý dotek přináší utrpení. Nejdříve fotografka Lucie Robinson nasnímala oslovené muže, nakonec se před objektiv posadila samotná herečka, jejíž nahé tělo jí zakrývá kytara. „Lucii znám léta a od jiného fotografa bych se nenechala přemluvit. Věděla jsem, že bude fotka decentní.“ Více o kalendáři najdete na adrese: www.12plus12.cz

Modelka Agáta Hnaychová: Vlakem po Česku

Když modelka Agáta Hanychová (26) kývla na nabídku firmy AŽD, měla (krom honoráře) jediný požadavek – zázemí pro šestitýdenního syna Kryšpína. Toho ale nakonec častěji nechávala doma a na focení, které dokumentuje proměnu železnice i módy zhruba od roku 1820 po současnost, byl minimálně. „Bylo to první focení po porodu, hrozně se Agátě zjemnil výraz a má skvělou postavu,“ chválí fotograf Jaroslav Urban. Pořízení fotografií v Praze, Hradci Králové a dalších místech Česka zabralo tři dny.