Václav Havel se rozhodl majetek přepsat na svou ženu kvůli svému špatnému zdravotnímu stavu. „Je to pouze technický krok, ke kterému jsme se na radu právníků už dávno chystali,“ sdělila deníku Aha! sama Dagmar.

Jenže, aby ho manželka nevyhodila z domu, raději se pojistil zřízením tzv. věcného břemene. To Dagmar nakazuje, aby ho nechala ve střešovické vile v Dělostřelecké ulici dožít. Havel myslí na zadní vrátka i možná kvůli tomu, že nyní vyplavala na povrch jeho údajná nevěra se spisovatelkou Irenou Obermannovou. Ta ve své knize tvrdí, že až do letošního jara byla celý rok jeho milenkou. Havel však toto nařčení vehementně popírá.

Havlová se po smrti svého chotě stane jednou z nejbohatších Češek. Kromě společného majetku, který nabyli během manželství, jež trvá od roku 1997, na Havlovou přepisuje své jmění její manžel Václav. Podle deníku Aha! Se jedná o půlku Hrádečku, chalupy nedaleko Trutnova, jehož celá hodnota je asi 20 milionů, polovinu statku ve Žďárci (celá hodnota asi 20 milionů) a vilu v pražských Střešovicích (60 milionů).

Před časem si Dagmar koupila vilu na Hanspaulce v pražských Dejvicích. Ta ji měla podle deníku Aha! vyjít na 40 milionů korun. Spolu s ostatním majetkem, který na ni Havel převedl, teď vlastní nemovitosti za téměř 130 milionů korun.

Fotogalerie
9 fotografií