Téměř padesátiletá Obermannová dorazila ve čtvrtek na natáčení pořadu známého moderátora na vysokých podpatcích a v ultra krátkých tyrkysových minišatech. Nutno uznat, že jí to slušelo, otázkou zůstává, jestli byl tento model vzhledem k jejímu věku vhodný. Celý večer měla spisovatelka co dělat, aby kratičkou sukni uhlídala.

"Václav Havel se od vaší knihy distancoval. Čekala jste to," začal Kraus ožehavý výslech. "Spíše jsem čekala, že otázky novinářů nebude komentovat, protože...no, prostě proto," odpověděla Obermannová mnohoznačně. Výroky bývalé hlavy státu prý považuje za jakési gentlemanské selhání. I když se o nemanželském poměru s exprezidentem stále snažila mlžit, několikrát ji moderátor nachytal. Například když se zeptal, jestli ji Havlova reakce mrzí. "Mrzí mě to, ale víc mě zajímá má kniha. Jsem asi taková atypická milenka,"  titulovala sama sebe. O své knize by si s Havlem prý ráda popovídala, není si ale jistá, že on bude moct. "Jako že ho za vámi nepustí," usmíval se Kraus potutelně. "No...tak nějak," špitla Obermannová a sklopila zrak.

Jestli se Tajná kniha zakládá na pravdě se z ní ale nepodařilo "vypáčit" ani udérnému Krausovi. "Má kniha je upřímná. Víc bych to nerada rozebírala," řekla vyhýbavě. Nejkontroverznější na celém příběhu je totiž fakt, že je Havel ženatý. Jak ale Kraus trefně poznamenal, o nevěrách zadaných mužů spisovatelka nepsala poprvé. "Pro vás asi ženatí muži nejsou zakletí," konstatoval. "Zakletí možná. Ale nejsou nedotknutelní," reagovala Obermannová. Pořad odvysílá TV Prima v pátek od 22:10.

Fotogalerie
7 fotografií