Chýlková s Rodenem žila deset roků. V polovině devadesátých let ale vznikla bizarní situace. Když Roden na půl roku odjel do Anglie, stihla se herečka zamilovat do kolegy Jana Krause, se kterým začala i žít. Po návratu ze stáže v zahraničí ale Roden netruchlil a místo toho se dal dohromady s Krausovou tehdejší manželkou Janou. Výměna partnerek dokonce z celé čtveřice udělala přátele.

„Když se milenecký vztah změní v přátelství, pořád můžete zůstat lidmi, kteří jsou pro sebe v životě strašně důležití. Koho jiného si pustíte tak blízko než někoho, ke komu máte takovou důvěru?“ řekla před časem Blesku Chýlková. Dnes už bere vše s nadhledem a o rivalitě s Krausovou prý nemůže být řeč.

„Už je to skoro dvacet let, takže bavit se o tom mi připadá úplně bezpředmětné. A když vám řeknu, že ona byla zamilovaná do mého partnera a já do jejího, tak těžko mezi námi mohla být nějaká rivalita,“ prozradila Blesku herečka.

I když se od dob svého soužití Chýlková s Rodenem setkali už v několika filmech (Oběti a vrazi, Čas dluhů), na jevišti půjde o první společnou práci. Zatím se ale nepotkali ani na zkoušce. „Teď zkouší každý sám,“ sdělil Blesku Tomáš Přenosil ze Studia DVA, které představení připravuje.

Fotogalerie
14 fotografií