Míša měla včera ten nejtěžší den. Umřel jí milovaný táta, který devět let bojoval s rakovinou. A večer čekal na moderátorku další přímý přenos pořadu Máte slovo. Musela předstoupit před kamery, žal hluboko skrýt a místo toho řešit problémy, které tíží lidi kolem ní. „Nedá se nic dělat, nemohu zklamat diváky ani televizi. Je to moc těžké, ale dokážu to,“ řekla přesvědčeně Jílková. Přitom právě táta byl pro Míšu nejdražší člověk na světě.

„Jenom jemu vděčím za to, kdo jsem a co jsem,“ prozradila před časem Blesku moderátorka. I proto Míša udělala všechno pro to, aby byl tatínek až do konce života obklopený láskou své rodiny. Odmítla dát těžce nemocného otce do nemocnice. Najala pečovatelku a starala se o tátu tak, že nijak nestrádal. Byla s ním až do poslední chvíle jeho života.

Jan Jílek, který desítky let působil též jako herec, patřil mezi naše nejhranější divadelní dramatiky. Oblíbené jsou třeba jeho hry Dvojitý tep srdce a Diamantoví kluci. Vedle již zmiňované komedie Láska jako trám napsal scénář například k fi lmu Tchyně, Osení a Rafan.

Fotogalerie
4 fotografie