„Nejsem zvyklá lelkovat. Po práci jsem přímo hladová,“ svěřila se dcera dvou hereckých bardů Jany Brejchové a Vlastimila Brodského. Byla zvyklá být v jednom kole, šest let jako Bára v seriálu Ulice, na Nově měla pěknou roli i v seriálu Dokonalý svět a točila pro ni i Soukromé pasti. Teď je doposud jedna z nejžádanějších hereček bez jobu. „A mrzí mě to moc. Ani nabídka na film žádná není,“ netají Tereza.

Tereza si za všechno částečně může sama. „Najednou jsem pocítila hereckou stagnaci. Řekla jsem si, že nastal čas jít dál, někam se prostě posunout. Možná je to úplně blbá intuice, ale vnímám to tak. Že se prostě v životě musím potkat také s jinými hereckými rolemi. Že bych ráda jiný level, než pro který jsem doposud hrála,“ vysvětluje Tereza.

Musí jít dál

Proto také Tereza před rokem Novu poprosila, aby ji z Ulice vymazala. Nova souhlasila a Tereza v seriálu teď v červnu jako Bára skončila. Nova se jí ale jako své tváře zbavit nechtěla. Proto přislíbila, že ji obsadí v žánrově jiné záležitosti. „Stále nic nenabízeli, a když už, tak to bylo něco podobného jako Ulice. A to já už opravdu nechci,“ svěřila se Tereza a povzdechla si: „Nemohu být přece tváří nějaké televize, být jí věrná, ale zároveň nic nedělat a sedět doma.“

A tak se rozhodla: Musím jít dál! Jednak si usmyslela, že si splní přání, stane se režisérkou a natočí dokumenty o lidech v prostředí gastronomie. A potom že bude usilovat o roli úplně odlišnou, než měla v Ulici. A vše se chystá pro jinou TV, než je Nova. „To se nedá nic dělat, pracovat musím. A ani tak nejde o peníze jako o mě,“ říká Tereza, která se s Novou přestala bratříčkovat. „Myslím, že je to vzájemné. Ale Nově určitě za všechno každopádně moc děkuju,“ říká Tereza.

Dcera slavného herce Brodského je teď napjatá. „Pro svůj dokument potřebuji technické zázemí, a až ho získám, jedu. No a pokud se teď bude líbit jeden pilotní snímek, budu šťastná jako blecha. Ten seriál bude bombastický,“ prozrazuje. Začíná přemýšlet i o divadlu. „Prostě nemám práci a momentálně jsem na tom tak, že mám divný pocity a potřebuji něhu,“ říká herečka.

Fotogalerie
6 fotografií

Jako tygr v kleci

S manželem, fotografem Herbertem Slavíkem, a synem Samem se ani v létě moc neužili. „Sam byl tři neděle na táboře a potom se mi oba rozlezli někam do hor. Takže jsem ty prázdniny přežívala doma, jako tygr v kleci, a neustále jsem přemýšlela, jestli se mým chlapcům náhodou něco nepříjemného nepřihodilo,“ přiznala Brodská. Společnou dovolenou s rodinou ale měla. Před prázdninami. „Už devět let jezdíme do jedné vesničky u Saint-Tropez a tam je vždycky blaze,“ tvrdí.

Máma už hrát nebude Do Slunečné, kde se na chalupě zastřelil její otec Vlastimil Brodský, od jeho smrti nevstoupila. „To po mně nemůže nikdo chtít. Do té vesnice už nikdy v životě ani nevkročím. I ten hrob, který je těsně před Slunečnou, mi dělá velké problémy.“

Máma Brejchová už hrát nechce

A matka? Slavná a krásná Jana Brejchová, které se přezdívá česká Brigitte Bardot a poslední léta je nemocná s nervy? „Máma je úžasná. Z bytu se sice nikam přemisťovat nechce, cítí se opuštěná, ale dostala nápad,“ prozrazuje hrdě Tereza. Brejchová prý dceři oznámila: „Příští rok bych ráda jela do Karlových Varů na filmový festival. Ráda bych tam uvedla pásmo filmů, ve kterých hraju.“ To Terezu šokovalo. „Ten její nápad má prostě cíl a ona o to moc stojí. Je bezvadný, že chce opustit svůj byt a má zájem o dění kolem,“ je nadšena Brodská.

Má to ale jeden háček. „Barťák to ale ještě neví,“ přiznává Tereza. Barťák, tedy prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška, ale určitě nápad hvězdy stříbrného plátna rád přijme. Nedávnou myšlenku, že si ve velkém bijáku zahraje ještě s matkou, už ale Tereza zapudila. „Máma nechce už hrát, chápu, ale já jo. Chybí mi to a doufám, že se mi to povede,“ doufá stále Brodská.