Tatínka Bártu, jeho syna Noida a skorosnachu, Českou Miss Bučkovou, která o Bártovi mluví jako o tchánovi, Blesk potkal ve Chvalské tvrzi v pražských Dolních Počernicích. Zpívali tam duet dětem a Bártovi staršímu. Ten se totiž zasloužil o vydání knihy Praha očima dětí, kde na 1000 ratolestí malovalo Prahu svýma očima. „Jsem na tátu hrdý, je to hezká a záslužná práce,“ usmíval se Noid a neustále se tulil ke své Elišce a společně pro inspiraci okukovali přítomné dětičky.

Když knížku pokřtil Karel Gott a pražský primátor Bohuslav Svoboda, Noidův otec se rozpovídal. „Děti teď bydlí v Uhříněvsi. To je dům Vaškovy matky, který jsem mu dal. Celé to tam rekonstruují a bude to moc krásné. Už mě tam pozvali. Bohužel, Eliška ještě neměla možnost předvést své kuchařské umění, kuchyň stále chybí,“ svěřil Bárta.

Bárta starší píše pro Elišku texty k písničkám

Na oběd či večeři ho ale zamilovaný pár zve neustále. „Teď nedávno, když jsem měl narozeniny, pro mě přijeli domů, zavázali mi oči a odvedli mě do auta. Oči mi rozvázali až na místě,“ popsal Bárta. „Když jsem je otevřel, ocitl jsem se v restauraci v Uhříněvsi, kde kolem mě seděla celá rozvětvená rodina, včetně vnoučat,“ popsal Bárta. Byl to prý nápad Elišky.

A Bárta z ní má také velkou radost, nejen proto, že Noida miluje, ale také proto, že tancovala ve strážnickém folklórním souboru. „Chce vydat album písniček. A to je báječný, že ji bere hudba. Na její první album se těším, už jsem pro ni napsal tři texty,“ říká Bárta starší, který momentálně píše nové album i s Noidem.

Fotogalerie
7 fotografií