Blesk byl svědkem rychlé konspirační schůzky, kterou Benešová se svým klientem Vítem měla na pražském Malostranském náměstí. „Je to zajímavá kauza,“ vysvětlila současná mluvčí stínové vlády pro boj s korupcí, proč vzala Víta pod svá křídla.

V médiích se objevila informace, že Čejková si nechala na Víta vypracovat znalecký posudek z oboru psychologie. Bez jeho účasti. „Vlastně mi pomalu docházelo to, co dnes popisuje znalecký posudek: Disociální porucha osobnosti... trvalé a nepříznivé vlastnosti... problémově se adaptuje na společenské normy... má nízkou frustrační toleranci a nebrzděné afektivní reakce,“ řekla pro Story Čejková. „Tohle je lékařský popis, ale když s takovým člověkem žijete, tak to opravdu není nic pěkného,“ upřesnila Mirka.

Znalecký posudek neexistuje

Nyní ale tvrdí, že to není pravda. „Nenechala jsem si dělat žádný posudek,“ napsala ve čtvrtek Blesku v SMS zprávě.

Trestní oznámení, které na Víta v červnu podala, každopádně není uzavřeno. Vše je stále ještě v šetření, a ani to, že proběhl rozvod a Vít se definitivně odstěhoval, na situaci nic nezměnilo. Až se vyšetřování uzavře, případ se buď odloží, nebo postoupí dál, případně se sdělí obvinění.

Pro Víta, který je v podmínce, jsou to muka. „Probíhá předpřípravná fáze. Ověřuje se, zda se oznámení zakládá na pravdě, shromažďují se důkazy jak pro, tak proti. Každé svědectví se musí doložit,“ řekla Benešová.

Jako zkušená právnička už zažila při vyšetřování různé zvraty. Někdy se prý případ otočil proti samotnému navrhovateli. „Mám ráda boj o pravdu. A proč raději zastupuju muže než ženy? Bývají méně záludní ve svých postojích,“ prozradila bývalá nejvyšší státní zástupkyně své pohnutky.

Fotogalerie
13 fotografií