Herečka Miluše Bittnerová (33)

NAROZENA: 10. 12. 1977 v Jičíně

Sestřička z Ordinace v růžové zahradě ovládá několik hudebních nástrojů, a to akordeon, klavír, kytaru či flétnu. Je vdaná za fotografa. Bylo jí šestnáct let, když se její divadelní kolegové shodli na tom, že je to celá Marilyn.

„Už nevím, kdo to vyslovil jako první, ale asi nějaký starší chlápek,“ směje se Miluše Bittnerová. Když slýchala o podobnosti s hereckou kráskou čím dál častěji, přečetla si o ní několik životopisných knih. „Nebyla dokonale krásná, ale měla zvláštní kouzlo, které fascinovalo ženy, a především pak muže. Ale já jich zdaleka tolik jako ona neměla.“ Kromě čtení knih se také podívala na filmy s božskou M. M. „Velmi ráda se i dnes podívám na Někdo to rád horké a Slaměného vdovce.“

Pokud by měla šanci se Marilyn na něco zeptat, rozhodně by ji zajímala její podivná smrt. „Bylo to hodně podezřelé a ona se ve své době zamotala s velmi vlivnými lidmi,“ přemýšlí herečka o jejím náhlém konci života.

Herečka Marilyn Monroe (†36)

NAROZENA: 1. 6. 1926 v Los Angeles – USA

Narodila se jako Norma Jeane Baker Mortenson. Byla sexsymbolem 50. let, jejímu kouzlu podlehla řada mužů, mezi kterými byli i bratři Kennedyové.

Marilyn Monroe a Miluše Bittnerová
Autor: Isifa.com, Profimedia.cz, Dana Kolářová

Herečka Kristýna Leichtová (26)

NAROZENA: 14. 9. 1985 v Plzni Žije s hercem Filipem Kaňkovským. Pochází z početné rodiny, kde jí společnost dělá pět mladších nevlastních sourozenců.

Ta podoba s Angelinou Jolie je zjevná, přesto si ji Kristýna Leichtová před několika lety uvědomila až po setkání s redaktorkou Blesk magazínu. „Hned jsem si doma film s Angelinou pustila. Pak jsem se šla podívat do zrcadla, trochu vyšpulila rty a zjistila, že něco pravdy na tom srovnání bude,“ směje se Leichtová. „Nejvíc se mi líbila ve filmu Gia, teď je na můj vkus hodně hubená, ale třeba za to může starost o šest dětí. Kdybych ji potkala, zajímalo by mne, jak to všechno zvládá,“ přemýšlí Kristýna, která by si střihla místo americké krásky její postavu ve filmu Wanted a ráda by okusila herecké partnerství s Johnny Deppem. A co mají obě společného? „Myslím, že zdravé sebevědomí,“ tvrdí česká Angelina.

Herečka Angelina Jolie (36)

NAROZENA: 4. 6. 1975 v Los Angeles, USA

Žije s hercem Bradem Pittem a mají spolu šest dětí. Intenzivně se věnuje humanitárním projektům po celém světě.

Angelina Jolie a Kristýna Leichtová
Autor: Isifa.com, Profimedia.cz, Dana Kolářová

Herečka a moderátorka Mahulena Bočanová (44)

NAROZENA: 18. 3. 1967 v Praze S podnikatelem Viktorem Mrázem má dceru Marinu (10)

Když Mahulena Bočanová viděla film Frida se Salmou v hlavní roli, hodně se jí dotkl. „ Záběry, kdy leží nemocná v posteli, děsily. Říkala jsem si: Bože, to jsem já. Byla jsem úplně paralyzovaná.“ Salma Hayek zase byla trochu paralyzovaná, když s Mahulenou Bočanovou jela výtahem během festivalu v Karlových Varech. „Stály jsme vedle sebe, měly stejné šaty, stažené vlasy i červenou růži ve vlasech. Jen já byla asi o kilometr vyšší,“ vzpomíná Bočanová na setkání. Že je Salmě Hayek podobná, poprvé slyšela před 15 lety při dabování. Nejvíc se české herečce líbila v Desperadovi, kde zářila po boku Antonia Banderase. „Ten by mi jako filmový partner rozhodně nevadil,“ dodává Mahulena.

Herečka Salma Hayek (45)

NAROZENA: 2. 9. 1966 ve Varacruz, Mexiko

Má dceru s francouzským multimilionářem Francoisem Henrym Pinaultem Valentinu Palomu (4) a žije v Los Angeles.

Salma Hayek a Mahulena Bočanová
Autor: Isifa.com, Profimedia.cz, Dana Kolářová

Herec Martin Stránský (41)

NAROZEN: 11. 2. 1970 v Jihlavě

Žije v Plzni, je rozvedený a bezdětný. Rád hraje počítačové hry, aktivně pak hokej a squash.

„Drobná podoba mezi námi asi bude,“ připouští Martin Stránský, který herce dabuje např. v seriálu Dr. House. „Ale má ještě větší bručák než já,“ hodnotí jeho hlasovou dispozici. „Je to renesanční člověk. Umí psát, skládá muziku, hraje na klavír, klarinet. S ním by se člověk určitě nenudil. I když o podobě bychom mohli diskutovat, jedno máme společné – smysl pro humor. Taky si rád utahuju z lidí,“ přiznává Stránský, který by si místo slavnějšího kolegy zahrál ve filmu Myšák Stuart. „A samozřejmě v Houseovi, především pak kvůli seriálové partnerce Lise Caddy.“

Herec Hugh Laurie (52)

NAROZEN: 11. 6. 1959 v Oxfordu, Spojené království

Herec, hudebník, spisovatel a sportovec, kterého nejvíce proslavila postava sarkastického Dr. House. Je ženatý, má dceru Rebeccu (18) a syny Billyho (16) a Charlieho (23)

Hugh Laurie a Martin Stránský
Autor: Isifa.com, Profimedia.cz, Dana Kolářová

Modelka Vlaď ka Erbová (30)

NAROZENA: 15. 7. 1981 v Mostě

Playmate a modelka. Žije s fotbalistou Tomášem Řepkou, s bývalým manželem hokejistou Zdeňkem Bahenským má dceru Viktorku (4).

V roce 2003 na obálce pánského časopisu získala Vlaď ka titul česká Halle Berry. A od té doby se jí to drží, přestože ona sama si jako americká kráska nepřipadá. „Nejvíc se mi líbila jako bondgirl. Dost na sebe upoutala pozornost, protože byla jiná. Ruku na srdce, vzpomenete si na jméno jiné Bondovy dívky?“ ptá se modelka, kterou ve 14 letech poprvé nakrátko ostříhal fotograf Petr Berounský. Přestože se současná přítelkyně fotbalisty Tomáše Řepky mihla v několika filmech, na velkou roli by si po vzoru Halle Berry netroufla. „Ale ráda bych se s ní někdy setkala a popovídala si.“

Herečka Halle Berry (45)

NAROZENA: 14. 8. 1966 v Cleveland, USA

Herečka, modelka i královna krásy. Má za sebou dva rozvody a je matkou dcery Natahu (3).

Hale Berry a Vlaďka Erbová
Autor: Isifa.com, Profimedia.cz, Dana Kolářová

Herečka Jitka Čvančarová (33)

NAROZENA: 23. 3. 1978 v Mělníku

Patří k nejobsazovanějším herečkám. Při svých cestách zavítala i do Kalifornie, kde Sophia Loren žije. Hvězdu tam ale nepotkala...

„Pokud bych měla příležitost setkat se s touto legendou, nejvíc bych se těšila na její pevný stisk ruky a přímý pohled,“ říká Jitka Čvančarová. Že je hvězdě podobná, poprvé slyšela v roce 2008 – tehdy se stala tváří Letních Shakespearovských slavností na Pražském hradě, kde hrála hlavní ženskou roli Adriany v Komedii omylů a její fotka byla na stovkách plakátů po celé Praze. „Sophii Loren považuji za jednu z nejvýraznějších hereckých osobností a za nesmírně krásnou ženu. Třebaže mi to přirovnání velmi lichotí, nemyslím si, že bychom si byly podobné.“ Obě herečky se ale věnují i charitě. Sophia pomáhá obětem hladomoru v Somálsku, Jitka se angažuje v péči o pacienty s nemocí motýlích křídel.

Herečka Sophia Loren (76)

NAROZENA: 20. 9. 1934 v Římě, Itálie

Herecká legenda, která svou největší slávu zažívala v 60. a 70. letech, dnes žije v Kalifornii a s manželem Carlem Pontim (†61) má syny Carla (43) a Edoarda (38).

Sophia Loren a Jitka Čvančarová
Autor: Isifa.com, Profimedia.cz, Dana Kolářová

Fotogalerie
9 fotografií