Gott prý nerad chodí na pohřby svých kamarádů, proto se zúčastní až tryzny v užším kruhu v 16 hodin u primátora Prahy Bohuslava Svobody. Zpěvačka Lucie Bílá na pohřeb dorazila v odvážném outfitu. Velké průstřihy na bocích odhalovaly černou podprsenku a minisukně pro tuto příležitost nebyla zrovna vhodně zvolena. Dále přišla skoro celá rodina zpěváka Petra Jandy. Dcery Marta a Eliška.

Nechyběli ani další členové kapely Olympic. Mezi smutečními hosty byl i skladatel Ondřej Soukup, herec Radek Brzobohatý se synem Ondřejem, Aleš Brichta, Marcela Holanová, Vendula Svobodová, Marta Kubišová, Michal David, Karel Šíp, Petr Hapka s dcerou nebo Miluška Voborníková.

Video
Video se připravuje ...

Na pohřbu Pavla Vrby truchlili nejen příbuzní, ale i hvězdy z hudební a filmové branže Jan Jedlička

Jako první zazněla na obřadu píseň od skupiny Olympic Jasná zpráva. Druhá v pořadí zazněla "Vám" od Lucie Bílé, která měla následně velmi emotivní proslov. Po třetí vyřčené větě se zpěvačka rozplakala. Asi minutový proslov pak dokončila v slzách. O mluvené slovo Bílou požádala vdova po Vrbovi, manželka Marie. "Tohle bych nikdy neodmítla, protože bez jeho textů bych nebyla tam, kde nyní jsem," vzkázala Bílá, která následně manželce Vrby kondolovala.

V půlce obřadu poté dorazila celá uřícená herečka Jiřina Bohdalová. Zajímavý pohled se naskytl, když zpěvačky Helena Vondráčková a Marta Kubišová, které měly v minulosti spolu spory a Vondráčková žalovala Kubišovou u soudu, usedly v řadách těsně za sebou.

Fotogalerie
38 fotografií

Co zaznělo při rozloučení:

1) Jasná zpráva – Olympic

2) Vám (Bachova Vzdušná serenáda) - Lucie Bílá

– živé slovo Lucie Bílé

3) Černý racek – Oldřich Veselý

4) Svět hledačů – Lešek Semelka

5) A co tvůj obraz? – Petr Novák

6) Zní nové Haleluja – Jitka Zelenková

- živé slovo hudebního publicisty Antonína Matznera

7) A já tě závidím – Věra Špinarová

8) Lampa – Marta Kubišová

9) Zpívám jednu píseň dál a dál – Karel Gott

Vrbu proslavily texty pro Karla Gotta, Helenu Vondráčkovou, Lucii Bílou, Martu Kubišovou, Waldemara Matušku a Marii Rottrovou i skupiny Olympic či Blue Effect. Byl spoluautorem hitů jako V stínu kapradiny, Říkej mi nebo Jasná zpráva, který znají snad všechny generace. Stejně tak byl úspěšným básníkem a libretistou.

Za více než 40 let vytvořil přes 2000 textů, jen na gramodeskách jich vyšlo přes 1300. Vrba opatřil slovy i několik českých muzikálů a podílel se na divadelních inscenacích Slaměný klobouk, Můj hříšný muž, Zahraj to znovu, Same či Povečeříme v posteli. Přebásnil také britský muzikál Líp se loučí v neděli, za který v roce 2002 získala Marta Kubišová cenu Thálie.

Otextoval také titulní píseň nedávno vydaného posledního alba Hany Hegerové Mlýnské kolo v srdci mém. Album Karla Gotta Sentiment, které zanedlouho vyjde, obsahuje osm jeho nových textů.