Společně s Pavlem Liškou a patronkou Světlušky Anetou Langerovou podpořilo nevidomé téměř 30 herců, moderátorů a zpěváků.

Ve středu se totiž uskutečnil sbírkový Den, kdy září Světlušky, pořádaný Nadačním fondem Českého rozhlasu. V Praze na Andělu a Na Příkopech mohli lidé potkávat mnoho celebrit v kostýmu broučka, kteří prodávali originální píšťalku se Světluškou, kuličkovou hru a náramek, který svítí ve tmě. Koupí předmětů lidé přispěli na pomoc nevidomým dětem a dospělým.

„Je to strašně jednoduché. My jen svojí účastí podpoříme něco, co ale zas tak jednoduché není. Vymyslet, zorganizovat a uskutečnit něco, co pomůže tolika lidem, kterým nebylo dáno to, co my pokládáme za samozřejmou součást našeho každého nového dne - a to se ráno probudit, otevřít oči a uvidět, nač pohlédneme. Třeba hrnec, taková krása, nad kterou se už zas tak nepozastavuju. Teď ale jo, zastavím se, zavřu oči a budu rád, že můžu být, díky Světlušce, u toho. Tak děkuju, Světluško," zaznělo od Pavla Lišky.

Kromě herce Pavla Lišky se akce zúčastnili i Klára Issová, Ondřej Brzobohatý, Anna Polívková, Bára Hrzánová s Radkem Holubem, Ivana Jirešová, Barbora Seidlová, Kristýna Nováková, Marek Ztracený a další.

Fotogalerie
13 fotografií