Brněnská rodačka se od mládí věnovala modelingu a jakmile v tehdejším Československu padl komunistický režim a otevřely se hranice, zamířila do zahraničí. Nejprve do Německa a v roce 1990 do Spojených států. Přestože byl po dívkách z Východu tehdy v Americe hlad, brzy poznala, že prosadit se nebude vůbec jednoduché.

„Začala jsem pracovat jako modelka ve Washingtonu a pak šla do New Yorku. A ten mě postavil na nohy. Tam jsem si uvědomila, že modeling je tvrdší, než jsem si kdy představovala. A uvědomila jsem si, že zas tak zázračná a nejkrásnější nejsem. Radši jsem se vrátila do Prahy a vzdala boj o titulní strany prestižních amerických magazínů...“

Tahle tvrdá zkušenost jí později velice pomohla, vrátila ji zpět na zem a připravila na tvrdý konkurenční boj. Jak v modelingu, tak v byznysu, který později rozjela.

S Klausem si tyká

Po návratu z americké mise se přihlásila do Miss ČR a 20. dubna 1991 v ostravském finále soutěže zvítězila. Pomohlo jí to v kariéře modelky, zároveň ale narazila na byznys v oblasti komunikace s veřejností, který ji zaujal. O 14 let později se ukázalo, že si vybrala ten správný obor. Zemědělství vyměnila za film a vystudovala FAMU. Začal její manažerský úsek kariéry. Ten vyšperkovala v letech 2000 až 2003, kdy působila jako mluvčí Občanské demokratické strany.

„S Václavem Klausem jsme si v soukromí tykali, na veřejnosti by to ale nepůsobilo profesionálně, tak jsme si vykali.“ Maláčová přiznává, že Václav Klaus ji naučil prosadit si své zájmy a jít důsledně za svým.

Remo, velká láska ze Švýcarska

V roce 1996 se na brněnských veletrzích Pivex a Vinex seznámila se švýcarským podnikatelem, obchodníkem s alkoholem, Remo Karpfem (47). „Tam jsme se potkali, zamiloval jsem se do ní. Každý víkend jsem kvůli ní létal do Prahy. Táta se chytal za hlavu a říkal mi, že jsem pitomec. Já jsem mu odpovídal, tomu nerozumíš, a navíc Praha je krásné město. A po třech měsících jsem mu řekl, že odjíždím do Prahy definitivně,“ vzpomíná Remo.

7. srpna 1999 se vzali v pražském kostele U Salvatora. Michaela se tehdy nechala slyšet: „Věřím na osud a také na to, že v životě se nemá na nic moc tlačit. Nemá cenu spěchat. Žádný z mých životních kroků včetně miss, školy, zaměstnání a manželství nebyly plánované.“

Remo to vidí s odstupem trochu jinak: „Žili jsme s Michaelou několik let dohromady a ona pořád dorážela, kdy si ji vezmu. Rok dva jsem se kroutil jako had, ale nakonec jsme se vzali…“ Manželství ale dlouho nevydrželo, v roce 2004 se pár rozvedl. „Náš vztah se nikam nevyvíjel, měli jsme rozdílnou představu o životě, tak jsme se rozhodli jít každý svou cestou,“ říká Michaela.

Rozdrtila konkurenci

Ve stejném roce, kdy se rozvedla, přišla Michaela s myšlenkou na pořádání konkurenční soutěže krásy k dosud zaběhlé Miss ČR Miloše Zapletala. Michaelin sen se zhmotnil 25. února 2005. Toho dne se v kongresovém centru Top Hotelu Praha uskutečnil první ročník České Miss.

Přes počáteční skeptické hlasy odborníků z branže postupně drtila konkurenci a o pět let později ji na hlavu porazila. Vlastník Miss ČR, Central Group, jí nabídl převzetí soutěže. A zadarmo. „S nadšením jsem nabídku přijala. Bude mi potěšením vést obě soutěže, je to pro mě velké zadostiučinění,“ řekla Maláčová.

Fotogalerie
20 fotografií

Osudový uhlobaron

S uhlobaronem Zdeňkem Bakalou se potkali 12. prosince 2004 v jedné kavárně ve Vězeňské ulici v Praze. Bylo to v době, kdy po krachu manželství s Remem vzdala hledání nového partnera. Na golfu ani v barech nikoho zajímavého nepotkala. A tak se vrhla na práci a připravovala rozjezd České Miss.

Rozhodně jsem neměla čas být někde takzvaně na lovu, nechala se slyšet. „Měli jsme své vlastní pracovní schůzky a seděli u stolů kousek od sebe. Zdeňkův společník je můj dlouholetý známý a tehdy nás také vzájemně představil. “ Jeden z nejbohatších Čechů se do Michaely zakoukal a začali spolu žít.

Po třech dětech (dcera Anabel – 4,5 a synové Aron – 3 a Aran –1,5) přišla svatba, která loni proběhla neohlášeně, utajeně a v zahraničí. „Vždycky jsem říkala, že se budu chtít vdát, až nebudu těhotná nebo nebudu kojit. A to se loni v červnu povedlo.“ Michaela si pochopitelně občas vyslechne, že si vzala Bakalu ze zištných důvodů. Co na to říká?

„Lhala bych, kdybych se tvářila jako svatá, že mě neoslovuje, jak úspěšného muže mám vedle sebe…“ Celá rodina žije trvale ve Švýcarsku, Maláčová se nyní vrací do Česka. Na začátku října totiž začíná nový ročník České Miss.

Co říkají missky o missce Maláčové

Česká Miss 2009 Iveta Lutovská (28):

Miss musí být krásná
Autor: Blesk

„O Míše Maláčové si myslím, že je to hodně cílevědomá žena a když se do něčeho pustí, tak to vždycky vyjde. A je to také ženská, co má i neuvěřitelné štěstí, že jí to všechno tak vychází. Vedle života pracovního se jí daří i v soukromém, má tři zdravé děti, manžela, jezdí si po světě, je šťastná…“

Česká Miss 2010 Eliška Bučková (22):

Miss musí být krásná
Autor: Blesk

„Myslím si, že je to neskutečně chytrá ženská, která to dotáhla hodně daleko. Umí strašně hezky mluvit a všechno, co řekne, má hlavu a patu. Působí na mě velmi profesionálně, na úrovni.“

Finalistka Miss ČR 2009 Romana Pavelková (27):

Miss musí být krásná
Autor: Blesk

„Paní Maláčová dokázala perfektně využít šance, které jí dalo vítězství v soutěži krásy. Zatímco mnohé missky se pak jen dobře vdaly, ona nastartovala skvělou kariéru a prokázala, že je velmi chytrá a má přehled. A k tomu si ještě vybrala výborného partnera…“