Nemocný textař už léta trpí na srdce. Před deseti lety byl na operaci, kde mu museli ten nejdůležitější životní orgán vyměnit. Vleklé zdravotní problémy se zřejmě znovu ozvaly, jeho nejbližší jsou v šoku. Vrbova manželka Marie je na dně. „Prosím o shovívavost, byla jsem celý den u Pavla. Věřím, že existují strážní andělé,“ svěřila se Nedělnímu Blesku Marie Vrboví, která už dál neměla sílu rozebírat stav svého manžela.

Přitom ještě před pár dny, ve čtvrtek večer se textař a básník objevil na zahradní party producenta Borka Severy a hýřil dobrou náladou. „Mám bezvadný pocit a je mi skvěle, s Karlem Gottem jsem právě dokončil na jeho novém albu Sentiment a moc se těším na křest,“ řekl Nedělnímu Blesku Vrba s tím, že by rád tento poslední letní víkend strávil s manželkou Maruškou na chaloupce blízko Orlické přehrady. Jeho plány však vzaly za své a místo chalupy je nyní upoután na nemocničním lůžku.

O kolapsu svého dvorního textaře neměl do včerejšího večera tušení Karel Gott. „Karel to ale ještě neví. Pavel Vrba je jeho srdeční kamarád a já tuto smutnou zprávu mu nemůžu sdělit dřív, než proběhne jeho vystoupení v přímém přenosu v pražském divadle Karlín.. Myslím si, že by ho to hodně vzala a mohlo by to dopadnout špatně,“ přiznal Nedělnímu Blesku slavíkům manažer Jan Adam.