Rozvod Hany Horecké a Jana Vaculíka prý už od samého počátku provázel psychický teror, podvody i podivná směnka, která měla zpěvačku zničit. „Manžel pracoval jako vrchní kriminální rada České republiky a lobbista, má spousty známých mezi nejvyššími politiky. A teď všechny tyhle kontakty používá proti mně. Tak například podepsal směnku svému daňovému poradci, podle které mu dlužím 750 000 korun," svěřila se ve zmíněné knize Horecká.

Tím ale výčet Vaculíkových údajných hříchů nekončil. "Přestože od roku 2003 nevedeme společnou domácnost a o půjčce jsem nevěděla, a já ani dcera jsme z ní nic neměly, učinil ji loni v průběhu trvání manželství a zařídil, že exekutor nyní požaduje, abych tento dluh zaplatila ze svého majetku já. Dokonce už obstavil můj i společný majetek,“ nechala se v létě roku 2006 slyšet zpěvačka, která se prý o směnce dozvěděla náhodou.

Ve svých litaniích na nezvedeného manžela pokračovala Horecká neúnavně dál. „Mám důvodné podezření, že ta směnka byla skrytou odměnou daňového poradce. A je hrozné, že tohle jednání české právní prostředí dovolí. Můžete totiž svého partnera zničit úplně legálně,“ postěžovala si tehdy zpěvačka, které exekutor obstavil i byt, v němž s dcerou bydlela.

Od března roku 2003, kdy spolu Horecká a Vaculík, dříve ženatý se zpěvačkou Petrou Černockou, přestali sdílet společnou domácnost, se hvězdě českého country údajně stalo mnoho podivných náhod. Přeříznutá hadička od posilovače řízení jejího auta, zmanipulované emaily či bezdůvodné zadržení na letišti. Zpěvačka to vše připisuje manželovým stykům. „Stal se z něj zoufalý člověk,“ tvrdila v Sacherově knize o svém bývalém muži. Z Hany je však od minulé soboty, kdy se pokusila spáchat sebevraždu a zabitím vyhrožovala i svě dceři Juliáně Magdaléně (16), regulérně zoufalá žena.

Podle výpisu z katastru nemovitostí však Horecká nedopadla špatně. Byty vlastní hned dva – v pražských Jinonicích a ve Zbuzanech, kde se právě k zoufalému činu odhodlala, navíc jí patří i rozsáhlý statek u Prahy.

Horecká leží po sobotním pokusu o sebevraždu a po údajném vyhrožování své šestnáctileté dcerky na pražské Psychtrické léčebně v Bohnicích. V tuto chvíli jí nepomohl ani strážný anděl Arachet, se kterým prý zpěvačka v poslední době denně rozmlouvala.

Fotogalerie
7 fotografií