Troškova trilogie je českým fenoménem, ale hereckou kariéru Veroniky Kánské spíše utlumil. Po třetím pokračování Slunce, seno, erotika z roku 1991 natočila už pouze Discopříběh 2 a pak se z hereckého života stáhla.

Začala se věnovat svému soukromí a hlavně rodině. Naposledy se objevila ještě v malé roličce roku 2008 v televizním snímku Kanadská noc s Dagmar Veškrnovou-Havlovou v hlavní roli. Toho, že převážnou část svého života věnovala rodině, ale vůbec nelituje. Na své filmové začátky vzpomíná ráda. I když co se týče finančního zajištění, tak si filmy příliš zářnou budoucnost nezajistila.

S Růžičkovou se nemusely

„Za natáčení Slunce, seno jsem jako neherečka dostávala 160 Kčs za den,“ vzpomíná. Zároveň dodává, že s Helenou Růžičkovou se moc nemusely. S nostalgií a s mírným úsměvem si ovšem ve vzpomínkách oživuje erotické scény s Vencou Konopníkem, který podobně jako ona od filmu odešel a dnes je profesionálním řidičem tiráku, bydlí ve Strakonicích, je ženatý a má dvě děti. Po slavné trilogii už se objevil také pouze v jednom filmu a to v Troškově Kameňáku.

Veronika Kánská vdaná není, ale žije se svým dlouholetým přítelem Miroslavem, se kterým vychovává sedmnáctiletou dceru Annu Marii a sedmiletého syna Adama.

Fotogalerie
1 fotografie