„Je to tak sedm osm let, co jsem objížděla západní a jižní Evropu. Ráda cestuji sama, odpočinu si totiž od lidí,“ začala své povídání herečka. I když se prý nikdy nebála jezdit vlakem, tentokrát musela v noci ve Francii přestupovat, před čímž ji přátelé varovali. „Ale říkala jsem si, že neprovokuji oblečením, dávám si bacha a že to mě snad uchrání,“ myslela si Kostková.

Odháněla myšlenku, že to nebude počestný

Zpozorněla, až když k ní přistoupil průvodčí a ptal se jí, jestli cestuje sama. „Říkal mi, že by to chtělo lůžko a že mi nějaké lehátko sežene. Nejdřív jsem byla nadšená, že je tak pozorný. Ale pak mě zavedl do vagonu, kde mě nechal dlouho čekat. Intuice bila na poplach!“ vypráví herečka. Průvodčí ji pak v kupé zavřel a ona věděla, že si v jednu hodinu v noci nebude chtít jen povídat.

„Odháněla jsem myšlenku, že to nebude počestný. Pak najednou zhasl, zamkl, začal mi tykat a přibližovat se. Ptal se, jestli jsem už měla chlapce z Francie a jestli vím, jak se Francouzi milují, že by mi to ukázal,“ popsala.

Co ji nakonec zachránilo? „Strašně jsem se začala smát! Byl to takový pud sebezáchovy. Říkala jsem mu, že mě bolí hlava,“ vysvětlila Tereza, jejíž chování kupodivu průvodčího odradilo.

„On se pak zvedl, svléknul se do slipů a lehnul si vedle mě. Celé dvě hodiny cesty do Bordeaux jsem ležela s pepřovým sprejem v ruce,“ uzavřela stresující zážitek Kostková, který ji od cestování ale nikterak neodradil. „Mám pro strach uděláno a nic horšího se mi snad nemůže stát,“ smála se.

Fotogalerie
4 fotografie