„Jedeme s partou lidí, stejně jako minulý rok, na Makarskou riviéru do Chorvatska.,“ popisuje svoje letošní plány na dovolenou Pavel Cejnar. „Už potřebuju vypnout a odpočinout si. Moře mě vždycky nabije. Je tam čistý vzduch, slaná voda, takže se zbavím alergií na celý příští rok.

Tvoje práce je hlavně o hudbě. U jaké muziky budeš odpočívat na dovolené?

Jelikož jsem v muzice přes celý rok, tak spíš vypínám. Samozřejmě jsem ale zvědavý. Jedu a ladím chorvatské rádia. Zajímá mě, jakým způsobem tam mluví, co hrajou, co je největší pecka a nejvíc hraná písnička. Na pláži mám ale rád klid, lehnu si třeba někam do stínu a dvě hodiny spím.

A troufl by sis jako DJ na chorvatskou diskotéku?

Odmixoval bych to, ale asi bych je nevyhecoval tak dobře jako doma. A nebo bych se naučil nějaké fráze chorvatsky a dal bych to! (Směje se)

Do Chorvatska je dlouhá cesta. Co budeš poslouchat v autě?

Na prvním místě, a to všude, je Robbie Wiliams. Pak mám rád takový ty starý český písně, ale fakt jako starý od Mekyho Žbirky nebo Elánu.

Pak samozřejmě Michaela Jacksona. Jeho muzika je základ pro všechny muzikanty a všechny hudební styly. V autě chci taky teď nastudovat koncert Scooteru. Mě se strašně líbí, několikrát jsem viděl jejich vystoupení a je to fakt show, která dodává energii.

Zpíváš si někdy v autě?

Mě to nenechá klidným, když jedu po dálnici, tak si hejbu hlavou. Když jedu hodně pozdě v noci a potřebuju abych neusnul, tak si dám Red Bull a zpívám si. Funguje to fantasticky.

A co tvoje přítelkyně, máte podobný hudební vkus?

Máme rádi podobnou muziku. Když spolu jedeme autem, tak se shodneme co poslouchat. Samozřejmě, že někdy ne. Já mám třeba hrozně rád z mládí kapelu Polymetal, která hrála v Přelouči a jinde po zábavách, a to ona neposlouchá. To si pouštím, když jedu sám.

Řídíš rád? Kolik toho za rok najezdíš?

Najedu tak 50 tisíc kilometrů za rok. Když jedu z Prahy směrem na Brno, tak se kouknu kvůli dopravní situaci na Motomail, jestli chytají, jestli jsou nehody. Silnice jsou hrozné.

Skoro každý den jezdím D11 do Pardubic, ta je fajn. Pak je ještě super cesta na Plzeň. D1 je ale strašná. Někdy čekám, že mi tam upadnou kola. Ale co se dá dělat, člověk musí jezdit.

A kterou stanici posloucháš ty jako známý rádiový moderátor?

Doma nemám žádné rádia, takže poslouchám internetová. Pustím si rádio přes počítač a čerpám zprávy a novinky. Hudbu tolik neposlouchám, mám ji totiž pořád v práci v rádiu a každý víkend jezdím po diskotéce.

Poslechněte si hudební náladu Pavla Cejnara z jeho dovolené na Makarské.