„Iveta mi volala kolem druhé hodiny odpoledne. Vyluzovala jen prapodivné zvuky. Věděla jsem, že je zle a že za chvíli už nemusí být mezi živými. Musela jsem jednat,“ popsala Blesku Jevtičová, která žije v Novém Boru na Liberecku.

Byla z ní naprostá troska

Záchranáři našli psychicky zhroucenou Bartošovou v koupelně s léky v ruce. „Nejspíš se chtěla pokusit o sebevraždu, měla v sobě nějaké prášky, naštěstí ne tolik... Byla z ní naprostá troska, chtělo se mi brečet,“ řekl Blesku zdroj ze zpěvaččina okolí, který byl v Uhříněvsi u zásahu lékařů přítomen.

„Iveta mi volala asi kolem druhé hodiny odpoledne. Vyluzovala jen takové prapodivné zvuky. Nešlo z toho vůbec pochopit, proč volá. Nemohla vůbec mluvit. Věděla jsem, že je zle a že za chvíli už nemusí být mezi živými. Musela jsem okamžitě jednat,“ svěřila se Blesku zpěvaččina přítelkyně a chůva jejího syna Artura (14) Daniela Jevtičová, které zdevastovaná Iveta volala do Nového Boru na Liberecku, kde Dana žije.

Fotogalerie
13 fotografií

Záchranáři se nemohli do domu dostat

„Okamžitě jsem zavolala sanitku a policii, aby se záchranáři mohli k Ivetě do domu dostat,“ pokračovala s pláčem Dana. „Cítila jsem, že je Iveta ve stavu, ve kterém je ke smrti jen krůček. A to bych nepřežila a nadosmrti si to vyčítala. Ivetu a Artura mám opravdu moc ráda.“

Když záchranáři vešli do domu, našli Ivetu v koupelně. Psychicky zhroucená držela v ruce léky. Několik jich už spolykala, naštěstí ne tolik, aby ji zabily.

„Chtěla se pokusit o sebevraždu, měla v sobě nějaké prášky, ale naštěstí ne tolik... Mohlo to dopadnout hodně tragicky, ani raději nechci domýšlet. Iveta byla zoufalá, naprostá troska, když jsem ji viděl, tak se mi chtělo brečet,“ popsal Blesku zdroj ze zpěvaččina okolí, který byl u zásahu lékařů.

Domenico spěchal za Ivetou do nemocnice

Záchranáři zpěvačku hned naložili do sanitky a odvezli ji do pražské Nemocnice Pod Petřínem. Tam za ní spěchal také její italský milenec Domenico Martucci. Noc na pátek strávil s Ivetou, když jí ale bylo nejhůř, akorát spal ve svém pražském bytě. „Vůbec nevím, co se stalo. Teď jsem se probudil,“ řekl roztřeseným hlasem Domenico do telefonu. Ivetu naposledy viděl ráno, když z Uhříněvsi odjel zpět do Prahy. „Všechno bylo v pořádku. Povídali jsme si. Večer jsme spolu povečeřeli, vzala si léky, které jsem jí přivezl. Domlouvali jsme se na dovolenou v Itálii. Iveta mě s úsměvem vyprovodila,“ popsal poslední hodiny s Ivetou Martucci.

Podle zdroje Blesku ale není jeho vztah s Ivetou tak idylický, jak líčí. „Mají krizi. Chvilku ho Iveta chce a pak zase ne.“ Také chůva Dana má na hraběte vztek. „Kdyby si nehrál na záchranáře a nechal už dříve Ivetu léčit doktory, nemuselo se tohle stát,“ zlobí se Dana. „Jsem ráda, že jsem se tu sanitku odvážila zavolat. Vím, Iveta se bude moc zlobit. Jsem ale přesvědčena, že jsem jí zachránila život a Arturovi mámu. Bylo by to hrozné, kdyby se vrátil z tábora a maminka by nebyla.“