Lucie Bílá na pódium přišla jenom v korzetu s odvážným výstřihem, ze kterého jí málem vyskočila ňadra. Odzpívala několik písniček a pak to raději vzdala. „Omlouvám se, ale kdybych ještě chvíli zpívala, byli byste moji poslední posluchači“ – s těmito slovy a chraptivým hlasem Bílá pódium opustila. Kapela Nightwork pro jistotu ani na festival nedorazila.

„Kluci se omluvili. Nemohli se dostavit, protože Vojta Dyk je nemocný,“ prozradila Blesku mluvčí festivalu Johana Turnerová. Nakonec déšť a zima donutily pořadatele Benátské noci, aby v neděli festival předčasně ukončili. „Nepříznivé počasí, se kterým pořadatelé bojovali od začátku, nadále znemožňuje zajistit bezpečný provoz festivalového areálu. Nepřetržitý déšť a rozmoklá půda nedovolují návštěvníkům dopřát další bezproblémový průběh festivalu,“ informovala o ukončení festivalu Turnerová. Ti, kteří se těšili na Olgu Lounovou, Kamila Střihavku nebo Václava Neckáře, se jejich vystoupení nedočkali.

Pořadatelé však udělali dobře, že festival předčasně ukončili. Předešlo se tak vážnějším zraněním. I tak se bláto a déšť podepsaly pod několika nehodách. Odnesly to ale naštěstí jen plechy na autech, která sklouzla z mokré cesty.

Fotogalerie
6 fotografií