Ač je Řepka pořádný tvrďák, situace kolem dětí ho dostala do kolen. Veřejný vzkaz dcery Veroniky, aby se jako táta styděl, vnímal jako podpásovku. Nicméně známý fotbalový rebel dětem vzkázal, že je miluje a rozhodně jim nehodlá nic upírat. A tím myslel samozřejmě i alimenty.

„Pan Řepka podle rozhodnutí soudu měsíčně na své děti platí částku ve výši 131 tisíc korun. Výživné na dceru Veroniku je 76 tisíc, na Tomassa 25 tisíc korun plus každému na spořící účet posílá 15 tisíc korun,“ sdělila Blesku právnička Dalila Pelechová, která hráče Sparty s osmimilionovým ročním platem zastupuje.

Kromě výživného se Řepka rozhodl, že svým dětem zřídí platební karty, aby si vždy mohly vybrat nějakou hotovost. „Veronika má týdenní limit tisíc korun, Tomasso pět set korun,“ řekla Pelechová a dodala: „Pan Řepka stále čeká, kdy si jeho děti karty vyzvednou, ale doposud tak neučinily.“

Každopádně hned měsíc poté, co o alimentech rozhodl soud, sparťanský útočník zřejmě zaváhal – částka nepřišla na účet včas. Výživné má posílat 25. den v měsíci, jenže peníze přišly na účet o tři dny později.

„Neplacení výživného na děti ve lhůtách a výši stanovené soudem považujeme za nedůstojné a zatím stále doufáme v jeho úhradu,“ stěžoval si ve čtvrtek právní zástupce Renáty Řepkové, Miroslav Duda. Reakce právníků Tomáše přišla obratem. „Opravdu nechápu, proč se pan doktor Duda neobrátil na mě, ale na média. Ráda bych mu vše vysvětlila,“ podivovala se Řepkova právnička Pelechová.

Kolik platí fotbalista dětem

Výživné Veronika 76 tisíc měsíčně
Výživné Tomasso 25 tisíc měsíčně
Spoření Veronika 15 tisíc měsíčně
Spoření Tomasso 15 tisíc měsíčně
Platební karta Veronika* limit 1 tisíc na týden
Platební karta Tomasso* limit 0,5 tisíce na týden

Celkem až 137 tisíc měsíčně

Z toho z rozhodnutí soudu 131 tisíc měsíčně
* Pozn.: Karty dětem Řepka pořídil z vlastní

Fotogalerie
5 fotografií

vůle