"Když mi byla diagnoza sdělena, úplně mě to ochromilo. Měla jsem pocit, že to je zlý sen, ale byla se mnou žena mého bratra, která mé moc podržela a zase "vrátila" zpátky. Hned mě objednali na chemoterapie...... První měsíc je nejhorší, kdy člověka napadají ty nejhorší scénáře.. Ale moc pomuče podpora od  rodiny, přátel a v neposlední radě přistup sester a paní doktorky v Mamma centru. Člověk se s tím musí smířit. Nemoc přijmout, ale nesmí se ji podat a snažit se maximálně zaměstnat hlavu něčím jiným," svěřila se Blesk.cz Karolína.

Po několika chemoterapiích začaly zpěvačce vypadávat vlasy, tak si hlavu dobrovolně oholila. "V mládí jsem si hlavu oholila z hecu, teď to byla nutnost. Chemoterapie nebolí, ale hodně vyčerpává. Byla jsem neustále unavená, vysílená, po kortikoidech oteklá, takže nebylo možné se věnovat své práci pracovat. Teď se cítím mnohem lip, ale mam před sebou ještě dlouhou štreku.," tvrdí žena, které to moc sluší i bez vlasů.

Karolína Ruppert zjistila, že kromě její babičky nikdy v rodině podobným onemocněním netrpěl. Možnou příčinou by tedy mohl být velký stres nebo dlouhodobé vypětí. "Hodně jsem si o svém onemocnění přečetla na stránkách breastcancer.org. Všem ženám, které mají stejný problém jako já, tyhle stránky doporučuji. Teď už vím, že rakovina prsu není jen nemoc jedné generace, ale týká se všech žen. Ať je jim dvacet nebo padesát."

Matěj o její rakovině ví a drží jí palce

O své nemoci samozřejmě informovala exmanžela Matěje Rupperta. "Nechtěla jsem, aby se to dozvěděl od nikoho jiného, tak jsem mu to zavolala sama. Napsal mi, že mi kdykoliv pomůže a drží mi palce, abych to zvládla. Nechci ho tím zatěžovat, protože on už má jiný život, do kterého já dávno nepatřím," říká Karolína. Na otázku, zda je v jejím životě nějaký muž se odmítá vyjadřovat. "O tom opravdu nechci mluvit."

Karolína o své nemoci mluví proto, aby ženy pravidelně chodily na vyšetření a neustále se doma samy vyšetřovaly. "Já jsem si na bulku také přišla sama a věřím, že ještě není pozdě. Jen člověk musí chtít bojovat."

Fotogalerie
3 fotografie