Oldřich Kaiser (56)

Holý zadek a prostitutky

Kvůli alkoholu přišel několikrát i o práci. Naposled dostal kopačky od Divadla Ungelt. Předtím letěl z vinohradského a i z Divadla Bez zábradlí. Herec opojen sklenkou rád ukazuje i své pozadí. Jednou na stadionu Baníku Ostrava a pak se s holým zadkem předváděl v Branickém sklípku. V ostravském nevěstinci se zas pod parou a nahý bavil s prostitutkami. Kvůli chlastu ho pustila k vodě manželka Naďa Konvalinková.

961969:gallery:true:true

Co pije: Všechno

Kolikrát se léčil: 2x

Chování v opilosti: Je lítostivý

Lenka Kořínková (55)

Pořád zkouší přestat

Někdejší český sexsymbol Lenka Kořínková podlehla alkoholu v devadesátých letech. Na herečku dolehly hluboké deprese a skončila na psychiatrii. Dokonce hrozilo, že ji zbaví svéprávnosti. Pak ji na kolena složila manželská krize a Lenka opět sáhla po láhvi s alkoholem. Její opilecké scény vyvrcholily, když ji našli policisté namol ve škarpě u silnice. Přes veškerá léčení se závislosti na alkoholu nikdy trvale nezbavila.

961974:gallery:true:true

Co pije: Pivo

Kolikrát se léčila: 3x

Chování v opilosti: Válí se po ulici

Roman Skamene (56)

Na šrot v ulicích i v zahraničí

Vidět herce potácejícího se po ulici není žádnou novinkou. S alkoholem Skamene bojuje už dlouho a kvůli němu přišel o práci, peníze a málem přivedl ke krachu i jednu firmu. Své o jeho excesech vědí i členové fotbalového klubu herců, za který Skamene občas hrál, respektive ležel na šrot v šatně. Ostudu ztropil i na zájezdu v Turecku. U bazénu se opil tak, že personál přivolal lékaře. Pak se na pokoji ještě herec pomočil.

961981:gallery:true:true

Co pije: Pivo, víno, šampus

Kolikrát se léčil: Nikdy

Chování v opilosti: Dělá grimasy, potácí se

Roman Štolpa (46)

Podruhé v léčebně

V lihu se režisér a herec utápí již několik let a už nejednou se pokoušel svého démona zbavit. V roce 2009 se po třech měsících vrátil z léčebny v Kroměříži a snažil se být vzorným otcem. Jenže alkoholu podlehl opět. Spal v hospodách, na podlaze, potácel se městem zpitý do němoty a stěží se držel na nohou. Nepolepšitelný Štolpa se v současné době opět léčí v Kroměříži.

961982:gallery:true:true

Co pije: Pivo, vodku

Kolikrát se léčil: 2x

Chování v opilosti: Pospává v barech

Bolek Polívka (61)

Valašský král sklenku neodmítne

Jednou z dlouhodobých zálib herce je popíjení až do rána. Když má v sobě pár panáků, rád se vrhá i do náruče žen. Po udělení Českých lvů v roce 2009 se líbal se svou bývalou ženou Chantal a pak osahával neznámé ženy. „Něco jiného je myslet si, že máte alkohol pod kontrolou, a mít ho opravdu pod kontrolou. Někdy to už nezvládám,“ přiznal svůj boj Polívka, který jako valašský král nikdy nepohrdne štamprlí domácí slivovice.

961978:gallery:true:true

Co pije: Slivovici, pivo

Kolikrát se léčil: Nikdy

Chování v opilosti: Zpívá, tulí se k ženám

Iveta Bartošová (45)

Opilost svádí na psychiatra

Zpěvačka problémy s alkoholem nikdy nepřiznala. Vždy jen opakovala, že si dá tak dvě deci vína. Tvrzení bývalé chůvy Artura Goldy, že je alkoholička, tvrdě popírala. Podřezané žíly, skácení se na párty Óčka nebo divný rozhovor na Staroměstském náměstí sváděla na svou psychiatričku, že jí prý naordinovala zlou kombinaci léků. Ve skutečnosti bez alkoholu nedokázala existovat, až teď údajně v náruči hraběte Martucciho se sklenky nedotkne.

961984:gallery:true:true

Co pije: Víno

Kolikrát se léčila: 2x

Chování v opilosti: Mluví z cesty, zvrací, podřezává si žíly

Pavel Landovský (74)

Pil a řídil

Pití a on patří k sobě jako jeho postava majora Halušky k Černým baronům. Jednou herec svůj alkoholový úlet vyšperkoval a z hospody si sedl rovnou za volant. Landovský se podrobil dechové zkoušce, která prokázala 0,22 promile alkoholu v krvi. A aby toho nebylo málo, policistům ještě ponadával a poslal je někam. Když za ním přišla televize, herec napadl i reportéra.

961975:gallery:true:true

Co pije: Červené víno

Kolikrát se léčil: Nikdy

Chování v opilosti: Kleje, má sklony k agresi

Tihle nad alkoholem vítězí

Vilma Cibulková (48) a Miroslav Etzler (46)

Svou štrekou s alkoholem si prošli i manželé Cibulková s Etzlerem. Oba však podstoupili léčbu a abstinují. Cibulková propadla alkoholu v době, kdy jako mladá herečka žila s o čtyřicet let starším a nemocným mužem. Etzler se snažil svou závislost nejdřív skrývat a pak přiznal: „Věci jsem oddaloval a rušil a to je dobrá dispozice k tomu, aby se člověk stal pijanem. Měl jsem pocit, že mi začíná odcházet mozek.“

Eva Holubová (52)

Herečka také podstoupila protialkoholní léčbu. Skleničkám se začala oddávat, aby zahnala své deprese. Jenže alkohol jí ničil nejen práci, ale i rodinné vztahy. Díky odborníkům se z toho však dostala.

Jaromír Nohavica (58)

Zpěvák se ze závislosti na alkoholu začátkem devadesátých let léčil. A udělal dobře. Jeho posedlost alkoholem byla totiž už nesnesitelná. Na koncertech zapomínal texty, padal a probouzel se venku. Na posezení klidně vypil flašku rumu. Vytvořil i známou Nohavicovu teorii alkoholického kopce: Někdo chlastá celý život a nic se mu nestane, protože jeho kopec je strašně vysoký. Bohužel, nikdo z nás neví, jak ten kopec máme kdo vysoký…

Fotogalerie
1 fotografie