Bendovou odvezla záchranka do špitálu v noci na pondělí s akutním zánětem slepého střeva. Protože lékaři provedli zákrok laparoskopicky, poležela si v nemocnici jen dva dny. „Jizvička žádná, jen se teď nesmím koupat a zvedat nic těžkého,“ řekla Blesku Bendová. „A také nemohu jíst semínka a slupky. Musím si loupat ovoce i zeleninu a bohužel si musím odpustit i celozrnnej chleba, kterej tak miluju.“

Jezdit autem jí ale lékaři povolili. A tak si cestu domů odřídila sama. Přitom manžel Václav Benda jí v pondělí do nemocnice vezl osobní věci. „A kdo jiný by to měl udělat? Jedině on přece ví, kde co je. Maminka by to nezvládla,“ vysvětlila Alice.

V obrovské třípatrové vile na Praze 4 prý už ale Vašek nějaký ten den nebydlí. Po operaci jí budou pomáhat maminka a kamarádka. „Ale jenom dočasně, myslím tak 14 dnů, potom už budu pomalu schopna malou i zvedat,“ věří Bendová.

Když se ve středu se svou roční dcerkou Aličkou doma vítala, malá se prý divila, že ji nechce vzít maminka do náručí. „Musela jsem jí vysvětlit, že to nejde, protože mám nemocné bříško. Ale plazily jsme se spolu po zemi nebo se válely v posteli,“ sdělila Bendová.

Odpoledne vyrazila pro syna Vašíka k babičce na chatu. Dceru poslední dva dny hlídal manžel. „Těším se, že děti budou zase pohromadě,“ dodala Bendová.

Tatínek však do kompletní rodinné pohody bude scházet. Navždy? Nebo Alici odprosí na kolenou a ona mu dokáže odpustit?

Fotogalerie
8 fotografií