Blesk o potížích Terezy včera informovala její matka Jana Pergnerová. Vzhledem k tomu, že Tereza má nalomené zdraví kvůli letité závislosti na tvrdých drogách, může být každá zdravotní komplikace životu nebezpečná.

Tereza operaci, při které jí lékaři vyňali z prsu bulku, podstoupila ve středu. Nyní se čeká na výsledky histologie. „Jsem šťastná, že to má Terezka za sebou, právě jsem se dozvěděla, že je už zpátky na pokoji,“ svěřila Blesku ve středu hereččina matka Jana.

Na operaci spěchala kvůli dětem

Tereza se ke své nemoci prý okamžitě statečně postavila čelem. Nezmatkovala, nelitovala se zbytečně, je to bojovnice. „Hned se rozhodla, že půjde na operaci. Nemusel ji nikdo dlouho přesvědčovat. Spěchala na zákrok nejen kvůli dětem, ale i kvůli sobě samé,“ prozradila Jana Pergnerová.

Stará se nyní o vnučku Natálku a pevně věří, že dcera bude díky včasnému zásahu onkologů v pořádku. Sama má taky vážné zdravotní potíže. Nedávno prodělala embolii, která je pro ni jako pro kardiaka velice nebezpečná, a před několika lety jí Tereza zachránila život, když se jí v hlavě udělala výduť. „Jely jsme z akce Novy a v Olomouci se mi udělalo zle. Terezka mě hned odvezla do místní nemocnice, kde zjistili, že mám aneurysma. Rychle mě vzali na sál, bylo to opravdu za pět minut dvanáct, mozek jsem už měla zalitý krví. Nemám naštěstí žádné následky,“ zavzpomínala Jana Pergnerová.

Z nemocnice si odskočí natáčet

Nyní se raduje, že operace dcery dopadla dobře a že se Tereza jistě bude rychle uzdravovat. „Když půjde všechno, jak má, může si dcera už v pátek odskočit na natáčení seriálu Ordinace v růžové zahradě. Samozřejmě se nesmí nijak namáhat,“ dodala Jana Pergnerová. Tereza měla do uzávěrky novin vypnutý telefon.

Fotogalerie
9 fotografií